İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlar Daire Başkanlığı olarak internet üzerinden vatandaşların zararlı içeriklerden korunmaları konusunda bilgilendirmeye gençlerden başladı. İnterneti en yoğun şekilde kullanan lise öğrencilerine Sadettin Aktaş görüntülü şekilde anlattı. 

ZARARLI İÇERİKLERE DİKKAT
Cahit Elginkan Anadolu Meslek Lisesi Siber suçlar Daire Başkanlığı'nca hazırlanan ve okullara göndermiş olduğu eğitim broşürleri verilen bilgilendirmenin ardından dağıtıldı. Gençlere internetin zararlı içeriklerinden bahsedilirken şifre güvenliği internet sitelerindeki dikkat edilmesi gereken konular başında anlatıldı. Son yıllarda kullanıcı sayıları milyarları bulan Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde alınması gereken güvenlik tedbirleri de gençlere anlatıldı.

ŞİFRE ALIRKEN DİKKAT
Siber Suçlar Daire Başkanlığı olarak okullarda verilen bilgilendirmelerde özellikle internet kullanıcılarının şifre alınmasında gereken önlemlere vurgu yapıldı. Öğrencilere güvenli internet kullanımından bahsedildi ve sosyal ağlarda paylaşım yaparken fotoğrafları ve videoların başkalarının eline geçmemesi için alınması gereken tedbirlerde bahsedildi. Vatandaşları bilgilendirmek adına ulaşabildikleri her noktaya ulaşmayı hedefleyen Siber Suçlar Daire Başkanlığı vatandaşları ne kadar bilgilendirebilirsek o kadar üzücü durumun sona ereceği belirtildi.