Geleneksel Türk okçuluğunu yaşatmak ve tanıtmak amacıyla Kağıtspor Kulübü bu branşta faaliyetlerine başladı
UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞTU…

Unutulmaya yüz tutmuş manevi değerlerimizi ayağa kaldıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kağıtspor kulübüyle Geleneksel Türk okçuluğunu Kocaeli’de yeniden canlandırıyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz haftalarda geleneksel okçuluk kayıtları sonucunda, ilk ekip çalışmalarına başladı. SEKASEM’deki açık alanda kurulan Okçuluk alanında çalışmalara başlayan çiçeği burnundaki okçu adayları ilk olarak eğitimden geçti.

 

12-18 YAŞINDA KAYITLAR DEVAM EDİYOR

SEKASEM Eğitim Salonunda okçuluk eğitmenleri tarafından okçuluğun tarihi ve misyonu hakkında bilgiler alan okçu adayları, daha sonra Okçuluk alanında pratik eğitimler yaptı. Atış sırasında hayli heyecanlı görünen okçu adaylarını velileri de ilgiyle izledi. Kulüp bünyesinde Geleneksel okçuluk kayıtlarının devam ettiğini belirten branş koordinatörü Mustafa Özkar, “12-18 yaşlarındaki tüm gençlerimizi, Kağıtspor kulübü çatısı altında okçuluk branşını yapmaya bekliyoruz” dedi.

 

MANEVİ DEĞERLERİMİZ ÖNEMLİ…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü Başkanı Dr. Ali Yeşildal, geleneksel Türk okçuluğunu gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi: “Unutulmaya yüz tutmuş manevi değerlerimizi de ayağa kaldırıp üst noktalara getirmek istiyoruz. Geleneksel Türk okçuluğu tüm yönleriyle nesillere ulaştırmayı hedefliyoruz. Toplum tarafından unutulmuş okçuluk sporuna gençlerin ilgi duyması, rahat çalışabilmesi ve tanıtılması için kulübümüzde kurslar düzenliyoruz”.