Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) iş birliğiyle eğitimde birliktelik sağlandı. Bu kapsamda KOÜ Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri Büyükşehir Belediyesi'nin uyguladığı Kadıköy Mahallesi Katlı Otopark ve Pazar Yeri projesi ile Seka Kağıt Müzesi'ni gezdi. Öğrenciler teknik gezide mimari uygulama projelerini yerinde inceledi.  Geleceğin mimarları, İmar ve Bayındırlık Komisyon Başkanı Mimar Zekeriya Özak'tan detaylı bilgi aldı. 

 

BÖLGENİN İHTİYACI 

Geziye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ve son sınıf öğrencileri katıldı. Katlı Otopark ve Pazar Yeri hakkında bilgi veren Başkan Vekili Özak, yapının olduğu bölgenin daha önce kaçak yapılardan oluşan kötü bir yerleşim alanı olduğunu ifade etti. Başkan Vekili Özak, "Büyükşehir Belediyesi olarak uzun zamandan bu yana bölgenin ihtiyacı olan sabit pazar yeri ve katlı otopark yapılması noktasında bir planımız vardı. Lokasyon olarak bu bölgenin uygun bir yer olduğu sonucuna varılarak burada kamulaştırmalar yapıldı. Daha sonra bu yapı ihale edilmek suretiyle inşa edildi. 58 bin metrekare kullanım alanına sahip olan bina 100 civarında parselin istimlakı ile oluşturuldu" dedi 

 

SEKA KAĞIT MÜZESİ'Nİ GEZDİLER

Binayı gezen öğrenciler teknik ekipten yapı ve tesisat donanımları hakkında bilgi aldı. Öğrenciler daha sonra Seka Kağıt Fabrikası'nın restore edilmesiyle oluşturulan Seka Kağıt Müzesi'nin mimari yapısı ile fabrika içindeki makine donanımlarını incelediler. Uygulamalı eğitimin tüm ilçelerdeki Büyükşehir projelerini kapsadığını belirten Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan ise desteklerinden dolayı Başkan Vekili Özak'a ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.