Gebze’nin yıllardır istediği ve hayal ettiği il olma konusu tekrar gündemde. Bundan yaklaşık 20 yıl önce kurulan ve daha sonra başarısız olduğu için dağıtılan Gebze Büyükşehir İl Platformu tekrar kuruluyor.

 
Gebze’nin birçok önde gelen isimlerinden oluşan 20 kişilik bir grup Gebze’nin çok uzun zamandır istediği Büyükşehir olma yolunda yeni bir adım attı.

Gebze Büyükşehir İl Platformunu kurmak için harekete geçen grup Gebze Ticaret Odası, siyasi parti başkanları, STK’lar ve Gebze’deki OSB’ler ile kurulacak olan platform için destek görüşmelerine başladı.
 
Gebzeliler tarafından sosyal medya üzerinden sürekli olarak 20 sene önce Gebze’yi il yapmak için kurulan Gebze İl Platformu’na dönemin Gebze Belediye Başkanı Ahmet Pembegül’ün verdiği destekler paylaşılıyor.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun Gebze’nin il olması konusunda hiçbir desteğinin olmadığı, Gebze’ye de diğer ilçelere sağlamış olduğu hizmetleri sağlamadığı hususunda sosyal medyadaki paylaşımlar arttı.

Bakalım İzmit lobisi bu harekete nasıl karşılık verecek...