Hürriyet ve Yavuz Selim mahallelerinde devlete ait arazilerde evleri bulunan yaklaşık bin kişi Gebze Kent Meydanı'nda bir araya geldi.

Basın açıklamasını yapan Gebze Yavuz Selim Mahallesi Derneği yöneticilerinden Erol Şen, "Bizler sığınmacı veya göçmen değiliz. Bu toprakları hiç tereddüt etmeden canını vererek vatan yapan ecdatların torunlarıyız. 1985 yılından sonra bu iki mahallede Gecekondu Kanunu ile İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak bazı işlemlere dair 2981 sayılı kanun gereğince birçoğumuza 'tapu tahsisi belgesi' verilmiştir. 30 yıldan fazla süredir bu iki mahallede ikamet eden ve devletimiz tarafından da hak sahibi olarak kabul edilen bizler oylarımızla seçtiğimiz belediye başkanlarından bir an önce fiili duruma göre imar uygulamalarını yapıp, tapularımızın verilmesini beklemekteyiz" dedi.

Eylem devam ederken, mahalle sakinlerinden oluşan heyet Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile görüştü. Mahalle sakinlerinin belediye başkanı ile görüşmesinin ardından meydanda toplananlar dağıldı.