Gebze 14 yaşında bir kız çocuğunun diş doktoru tarafından taciz edildiği iddiasıyla çalkalanıyor. Hacı Halil Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan özel ağız sağlığı merkezi vatandaşların yoğun tepkisi var.

Konunun adli makamlarda olduğu ve soruşturmanın devam ettiği bilinirken, Gebzeli kadınlar dün ağız ve diş sağlığı merkezi karşısında bulunan parkta diş merkezine  karşı tepkilerini ortaya koymuştu.

Bu sabah ise iddiaların ve eleştirlerin odağındaki Şimşek Dent'in önünde polis ekiplerinin beklediği görüldü.

gebzeyenigun.com

 

 Gebzeli kadınlardan taciz olayına kınama!

Av. Zakire Dündar Aydın, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, HDP Gebze İlçe Eş Başkanları Ebubekir Çoban ve Meryem Uslu, HDP Darıca İlçe Eş Başkanı Erkan Şık, CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan, CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz, CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Suna Çınar, CHP Darıca Belediye Meclis Üyeleri; Ayhan Şen, Mustafa Yılmaz ve Erol Ada ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TACİZİ BEYAN ETTİ

Basın açıklamasını Av. Zakire Dündar Aydın yaptı. Aydın açıklamasında şu ifadeler yer verdi; “Gebze’de yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğumuz 8 Ekim 2019 tarihinde gittiği özel diş polikliniğinde tedavi esnasında diş doktoru ve aynı zamanda hastane sahibi diş hekimi tarafından fiziksel ve sözlü tacize uğradığını beyan etmiştir. Dünyada 5 çocuktan birinin mutlaka istismarın bir biçimine maruz kaldığı veriler doğrultusunda bilinmektedir. Bu ülkede her gün başka bir kentte yeni bir vakanın ortaya çıkması cinsel istismara uğrayan çocukların yaşamda tam iyilik haline ulaşamadığını ve Türkiye’nin uluslararası çocuk hakları sözleşmelerinden doğan yükümlülüklerini yerine getiremediğinin göstergesidir.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜYÜZ

Çocuk ihmal ve istismarında dünya sıralamasında üçüncü olan Türkiye’de çocuklar sağlıklı bir şekilde yaşamlarını ve girişimlerini sürdürememektedir. Çocuğa yönelik cinsel istismarı önlemeyi hedefleyen uluslararası ECPAT Derneğinin 2015 yılı Türkiye raporuna göre Türkiye’de cinsel şiddete en fazla maruz kalan grubun çocuklar olduğunu ve cinsel suçların yüzde 96’sının çocuklara karşı işlendiği belirtilmektedir. Son yıllarda artarak çoğalan çocuk ihmal ve istismarı, cezasızlık, iyi hal indirimleri ve erken yaşta evlilik vb. düzenlemelerden bağımsız düşünülemeyeceği gibi bu durumun erkek devletin cinsiyetçi politikalarının yansıması olduğu bilinmelidir. Bu doğrultuda hükümetin göz yumduğu cinsel şiddet ve çocuk istismarı cinsiyetçi sömürü düzenini derinleştirmiştir.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Cinsel şiddetin ve çocuk istismarının kadın mücadelesine yönelik ideolojik ve politik bir saldırı olduğunun bilincinde olan ve tecavüz yasalarına karşı meydanlara taşan biz kadınlar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Gebzeli kadınlar olarak Gebze’de yaşanan istismar olayının takipçisi olacağımızı, cezasızlığı meşrulaştırmaya çalışılıp serbest bırakılan istismar ve taciz düzenine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Hipokrat yeminine ihanet eden erkek bundan sonraki süreçte ceza almasına dönük girişimlerimize devam edeceğiz. Hem meslek etiğine hem insan olmanın gereğine aykırı her pratiğin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Cezasızlık politikaları, iyi hal indirimi gibi politikalara devam ettiği sürece dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı savunmasız durumunda bulunan çocukların bu tür vakalara bundan sonra da maruz kalacağı açıktır. Bu bağlamda tüm kadınları, yaşam savunucularını, ilgili kişi ve kurumları göreve davet ediyor, derhal gereğinin yapılmasını bekliyoruz.”