Yalova’da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası’nda Kocaeli Büyükşehir adına mücadele eden Gebzeli Avrupa Şampiyonu Sporcumuz Eray Şamdan destan yazdı. Şamdan, sakat ayağıyla Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında derece yapmış sporcuları yenerek 10.Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

Gebzeli son 3 yılın Avrupa Şampiyonu Milli Sporcumuz Eray Şamdan, hafta sonu Yalova’da yapılan Türkiye Ümitler-Gençler ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası’nda destan yazdı. Sezon başında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’a transfer olan Büyükşehir Adına 21 Yaşaltı 60 kilogramda mücadele eden sporcumuz sakatlığına rağmen tüm engelleri yenerek 10.Türkiye Şampiyonluğuna imza attı. Sporcumuz Gebze ve Kocaeli’yi gururla temsil ederek Endonezya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

10.TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU İLE DALYA YAPTI

İlk kez 21 Yaşaltı kategorisinde tatamiye çıkan Milli Sporcumuz birbirinden zorlu müsabakalara çıktı. İlk maçında Dünya 2.’si Bursalı Tolga Macar’ı 5-0 yenen sporcumuz, ardından Türkiye ve Avrupa Dereceleri bulunan İstanbul Büyükşehirli Şükrü Onur Demir’i 3-0 yendi. Üçüncü turda Balkan Şampiyonu Milli Sporcu Sadık Akbulut’u 1-0 yenerek grup finaline yükseldi. Grup finalinde Bursalı Avrupa Şampiyonu Murat Kaya’yı 7-4 Yenen Şamdan, finalde ise İstanbul Büyükşehirli bir başka Avrupa Şampiyonu Gökhan Filiz’i 6-0 yenerek hem Altın madalyayı Kocaeli’ye getirdi hemde Dünya Şampiyonası biletini kaptı. 10.Türkiye Şampiyonluğuyla ulaşılması ve kırılması zor bir kariyere imza atan Şamdan, 2012 yılında yapılan 23 Nisan Karate Turnuvası’ndan bugüne katıldığı bütün Ulusal ve Uluslararası Müsabakalarda Altın madalya kazanarak yenilmezlik rekoruna da imza attı.