Türkiye'den  Libya'ya kuru yük götürmek için  Tuzla'dan hareket eden  Gebze  Denizcilik'e ait Kalkanlar 1 isimli gemiden ve mürettebatından 13 aydır haber alınamıyor. Geminin tek Türk mürettebatı 31 yaşındaki Veysel Kıratlı'nın babası ise yaptığı tüm girişim ve arama çalışmalarına rağmen oğlundan haber alamadı.

 
İRTİBAT YUNANİSTAN AÇIKLARINDA KESİLDİ
Geminin  Libya'ya ulaşmadığı iddiası üzerine  Azerbaycan  Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletinden yardım istemişti. Gemi ile  Yunanistan'ın Apolytara adası açıklarında irtibatın kesildiği iddiası üzerine Türk  Dışişleri Bakanlığı çalışma başlatarak, geminin bilgileri Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına da ulaştırılmıştı. Türk makamları tarafından yapılan girişimlerde de geminin izi bulunamamıştı.
Gebze  Denizcilik şirketi ise geminin fırtınaya yakalandığı için  Yunanistan'da olduğunu iddia etmişti.  Yunanistan yetkilileri ise geminin kendi sınırlarında olduğu iddialarını doğrulamamıştı

Gaziantep'te kıraathane işleten baba  Ali Kıratlı, olayın ardından oğlu Veysel Kıratlı ile en son görüşen kişi oldu. 


OĞLUNUN İZİNİ SÜRMEYE ÇALIŞTI
Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı, Türk  Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere oğlunun bulunması için müracaat ettiğini söyleyen baba kendi imkanları ile de oğlunun izini sürmeye çalıştı. Oğlunun arkadaşı olan gemicilere ulaşan acılı baba, kaybolan geminin gittiği rotada sefer yapan gemicilerle de irtibata geçti. Oğlunun  Libya'da ya da  Yunanistan'da tutsak olduğu yönündeki tahminlerden öteye bilgi alamayan Kıratlı, şirket yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde de neticeye varamadı.

TAKI PARASINI BİRİKTİRMEK İÇİN SEFERE ÇIKTI

Oğlunun daha önce büyük kuru yük gemilerine yakıt ikmali yapan küçük gemilerde çalıştığını anlatan baba Veysel Kıratlı, sevdiği kız ile nişanlandıktan sonra daha fazla kazancı olan kuru yük gemilerinde çalışmaya başladığını anlattı. Oğlunun amacının düğün için gerekli olan takı parasını biriktirmek olduğunu belirten Kıratlı, "Oğlumun tek istediği biraz para biriktirmek altın ve takılarını alabilmekti. Bunu alnın teriyle kazanmaya gitmişti. Oğlumdan 13 aydır haber alamıyorum. Türk devleti yetkililerinden, Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'dan, Başbakanımız  Binali Yıldırım'dan ve Dışişleri bakanımız'dan yardım bekliyorum." diye konuştu.