Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gebze, Darıca ve Çayırova bölgesinde ki Suriyeli çocuklar için Darıca Sırasöğütler Mevkiinde özel bir okul yaptırıyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile kısa sürede tamamlanan 400 öğrenci kapasiteli okul’un önümüzde ki hafta açılmasının planlandığı bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilimiz Gebze, Darıca, Çayırova bölgesinde sayıları hızla artan Suriyeli göçmen ailelerin çocukları için Darıca Sırasöğütler Mevkiinde özel bir okul yaptırdığı öğrenildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile kısa sürede tamamlanan 400 öğrenci kapasiteli okul, büyük olasılıkla önümüzdeki hafta törenle hizmete açılacak.
 
400  SURİYELİ ÖĞRENCİ VAR
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  geçen yaz aylarında Suriyeli göçmen ailelerin 126 çocuğunu Darıca’daki Barbaros İlköğretim okulunda 2 ay süren eğitime tabi tuttu. Bu çocuklardan 122’si için denklik işlemi tamamlandı ve yaş gruplarına göre bölgedeki devletin normal okullarına yerleşmeleri sağlandı.   Büyükşehir Belediyesi’nin maddi desteği ile Darıca’da yaptırılan yeni okulda, tamamı Suriyeli 400 öğrenci Türkçe ve Arapça eğitim görecek.  Öğretmenlerin de bir kısmı Türk, bir kısmı Suriyeli olacak.
 
13 ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİLDİ
 
Darıca’da Suriyeli çocuklar için yaptırılan özel okulda ilköğretim 1-5 nci sınıfları seviyesinde temel eğitim verilecek.   11’i Sureye vatandaşı toplam 13 öğretmen görevlendirildi.  Çocukların Türkçe öğrenmelerine ağırlık verilecek.  Yetkililer,  Suriye’den göç eden ailelerin ve çocukların TC vatandaşı olmadıklarını, bu nedenle mevcut sistemdeki okullara yerleştirilmesinde sorun yaşandığını belirterek, “Suriyeli çocuklar için ayrı bir okulun yapılması bu nedenle zorunluluk olmuştu” dediler.