Ev hanımı olan ve 30 yıl önce yaşadığı travma sonrası bacağında lenf-ödem yani fil hastalığı oluşan 64 yaşındaki Şahin Emür, Romatem Kocaeli Hastanesi’nde uygulanan tedavi ile sağlığına kavuştu.

Bacağı ödemin etkisiyle giderek büyümeye başlayan Şahin Emür, yürümekte zorlanmaya ve günlük işlerini yapamaz duruma gelmeye başladı. Pek çok sağlık kuruluşuna başvuran hasta hiçbir sonuç alamadı. Son olarak Kocaeli Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne başvuran hastaya Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ayşe Özgül Aytekin ve Fizyoterapist İbrahim Babayiğit tarafından “Manuel Lenf Drenaji” uygulandı. Hastanın bacağından 19 liste sıvı boşaltıldı. Gerekli ev egzersiz programları verilen hastanın ödeminde ciddi bir azalma oldu ve bacağı45 cminceldi. Dr. Ayşe Özgül Aytekin, Manuel Lenf Drenaj masajının, Lenf sisteminin elle manipüle edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımının sağlanması tekniği olduğu ifade edildi.

BACAĞININ KESİLMESİNİ İSTEDİ

Tedaviyi uygulayan Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Ayşe Özgül Aytekin, vücutta biriken lenf sıvı miktarının, lenfatik sistemin taşıyabileceğinden fazla olduğu durumda lenf-ödem oluşturduğunu, buna da halk arasında Fil Hastalığı adının verildiğini belirtti. Şahin Emür isimli Fil Hastası kadının bacağının kendilerine geldiğinde kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Dr. Ayşe Özgül Aytekin yaklaşık 2 ay süren başarılı bir tedavi sürecinin ardından hastanın sağlığına kavuşturulduğunu ifade etti. Uygulanan tedavi sonrasında sağlığına kavuşan Şahin Emür ise emeği geçen hastane personeline teşekkür ederek, “Hastaneye başvurmadan önce bacağım kesilmesini istiyordum. Romatem’de zor bir tedavi süreci geçirdim. Şu anda tarlada bile çalışabiliyorum. Benim gibi hasta olanları da Romatem’de tedavi olmaya davet ediyorum” dedi.