Kısa adı KEDFE olan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu 29 Ekim Pazar günü olağan kongresini yapmaya hazırlanıyor. Körfez Belediyesi Kültür Merkezi’nde saat 13:00’de başlayacak olan kongrede 400 üye oy kullanacak. 

“HAYAL ETTİĞİM BAŞKAN BU DEĞİL”

Hayal ettiği başkanın Tekin Dursun gibi olmadığını ve bu nedenle aday olmak istediğini söyleyen Ayan, geri çekilme nedenini şu şekilde açıkladı, “Ben KEDFE’nin kurucularından biriyim. Başından beri içimizde ikilik olmasın diye uğraştım. Tekin Dursun’un yönetiminde olmama rağmen çalışmalar hiç benim hayal ettiğim şekilde gerçekleşmedi. Ben Tekin Dursun’dan elimi havaya kaldırıp “Aday değilim. Yeni başkan adayımız Erkan” demesini bekledim. Ama maalesef yeniden aday olmak istedi. Camiamızda ikilik ve ayrışma yaratmamak için aday olmadım. Ama Tekin Dursun’un yönetimine de girmeyeceğim” dedi. 

 


AVNİ GÖZÜTOK İSMİ

Ayan’ın adaylıktan vazgeçmesi üzerine Tekin Dursun’un karşısına başka bir aday çıkartmak isteyen Erzurumlular, iddialara göre Avni Gözütok’a baskı yapmaya başlamış. Özellikle MHP kökenli Dadaşlar, KEDFE’nin AK Parti’nin arka bahçesi gibi olmaktan çıkarak her siyasi partiye eşit mesafede olması düşüncesiyle çalışmalarını hızlandırmış. Şimdilerde bol kulisli ve tartışmalı bir ortamda kongreye hazırlanan KEDFE’de Tekin Dursun’a açılan savaşın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.