Cumhurbaşkanı Erdoğan partiyi yeniden dizayn ediyor. Yaptırdığı anketler ile partinin ne durumda olduğunun analizini yapan Erdoğan teşkilatlara yapacağı operasyonların hazırlıklarını yapıyor.


 
Tabanın çok rahatsız olduğu bilgisine ulaşan Erdoğan seçime partinin bu haliyle gidildiğinde kaybedileceğinin farkında. Bu yüzden üst üste yaptığı açıklamalarla tabanı bir beklenti içine sokuyor. Bu beklentinin sonunda önce teşkilatlarda bir operasyon ve daha sonra Belediyelere yapılacak bir operasyon beklenmeye başlandı.
 
Belediyelerde yapılacak olan operasyonun kriterlerini ise Abdulkadir Selvi Hürriyet’deki Yazısında maddeleyerek sıraladı. Selvi yazısında şu maddelere yer verdi.
 
1- Belediyelerin hizmetlerine, yatırımlar için ayırdıkları bütçelere, yatırım harcamalarına, mali yapılarına, kasalarındaki paralarına, borçlarına ve personel yönetimlerine bakılacak.
 
2- Belediye başkan adayları teşkilatlara sorulacak. Yetinilmeyecek, halka sorulacak. Her il ve ilçe için anket yapılacak. Mevcut belediye başkanlarının hizmetlerinden memnuniyet araştırılacak.
 
3- Belediye başkan adaylıkları için ucu açık anket yapılacak. “Mevcut belediye başkanını aday olarak görmek istiyor musunuz” sorusuyla birlikte “Kimi aday olarak görmek istiyorsunuz” sorusu sorulacak.
 
4- Eğer bir ilde aday konusunda kesin bir kanaat oluşmazsa ikinci kez anket yapılacak. Bu kez “Kimi aday olarak görmek istiyorsunuz sorusunun” yanına bir önceki ankette öne çıkan isimler de sorulacak. Şunlardan hangisini görmek istiyorsunuz denilecek. Bazı kritik belediye başkanlıklarının seçiminde ise, halkla birebir görüşme yapılarak hazırlanan raporlardan yararlanılacak.