2016’nın son, 2017’nin ilk aylarını elektrik kesintileriyle geçiren Türkiye, bu nedenle ağır maddi kayba uğradı. Benzer sorunların önümüzdeki dönemlerde tekrarlanmaması için bir genelge yayınlayan Başbakanlık, konuya bizzat dahil oldu.
Geçtiğimiz yılı uzun süreli ve plansız elektrik kesintileriyle geçiren Türkiye, bu sorun nedeniyle ağır ekonomik kayıplar yaşadı. Konutlarda 24 saati aşan kesintiler yaşanırken elektrik tüketimi yoğun olan organize sanayi bölgelerine (OSB) elektrik verilemedi. Fabrikalar sağlıklı üretim yapamayınca günlük 10 milyon doların üzerinde ihracat kaybı oluştu.

Gebze ve Dilovası’nda 29 Aralık Perşembe günü başlayan elektrik kesintileri 1 hafta devam etti. Kesinti birçok organize sanayi bölgesinde üretimin durmasına neden oldu. Elektrik olmaması nedeniyle fabrikalarda çalışanlar evlerine gönderildi. Kesintilerin olduğu günlerde açıklama yapan Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, sadece Gebze bölgesindeki otomotiv tedarik sanayi firmalarının 300 milyon euronun üzerinde kayıp yaşadığını söyledi.