Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ülkemizde bir ilk olan ev hanımlarının egzersiz yaparak obezite ile mücadele ettiği projenin ikinci ayağı başladı. İzmit Seka Sporcu Eğitim Merkezi ve Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda yürütülen projede 344 ev hanımı,12 hafta süresince haftada 3 gün 45’er dakika olacak şekilde step, aerobik ve plates yapacak.

EGZERSİZE İLK GİRİŞ EĞİTİMLERİ

Pilot çalışmanın başarıya ulaşması sonrası, projenin ikinci etabının startı verildi.

20-60 yaş arasındaki ev hanımlarının step, aerobik ve plates yapacağı projenin ilk gününde uzman personeller tarafından ilk yardım eğitimi verildi. Egzersize ilk giriş eğitimlerinin de verildiği ilk günde ev hanımlarının çalışma sırasında nefes tekniği, nabız ölçümü gibi noktalara dikkat etmesi gerektiği vurgusu yapıldı.

12 HAFTALIK EGZERSİZ

12 hafta süresince devam edecek egzersiz programı BESYO mezunu spor eğitmenleri tarafından yürütülecek. Egzersiz programı ve eğitimler İzmit Seka Sporcu Eğitim Merkezinde ve Yahya Kaptan Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Egzersiz programı çerçevesinde step, aerobik ve plates uygulanacak. Proje süresince kişilerden 15 günde bir kilo, bel, kalça ve bacak çevresi gibi ölçümler alınacak ve kaydedilecek. Böylece ölçümlerdeki olumlu ve olumsuz değişimler değerlendirilebilecek. Kişilere yüz yüze anketler uygulanarak, kişinin beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite durumları ve yaşam tarzlarıyla ilgili bilgiler değerlendirilecek. Proje sonucunda veri analizi ve değerlendirmesi yapılarak bilim dünyasının faydalanabileceği bir kaynak oluşturulacak.