ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri sabit tutması ve artırımlara yavaş devam edeceği beklentisinin global olarak yarattığı iyimserlikle gerileyen dolar 2,94'ün üzerinde işlem görüyor. 

Fed önceki günkü toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi, fakat istihdam piyasasındaki iyileşmenin devam etmesiyle beraber bu yılın sonunda para politikasında hâlâ sıkılaşmaya gidebileceğine dair güçlü sinyaller verdi. Fed'in uzun vadeli faiz oranı tahmininin aşağı çekilmesinin ileride faiz artırım sürecinin yavaş olacağı şeklinde yorumlanması, doların global değer kaybına neden oldu.
Merkez Bankası (TCMB), faiz koridorunun üst bandındaki indirimlere eylül ayında da beklendiği üzere 25 baz puan ile devam etti. Bankacılar, TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) metninde yaptığı değişiklikler ve sadeleşme adımlarının biteceğine yönelik bir sinyal vermemesi nedeniyle faiz ya da diğer politika araçlarıyla gevşeme adımlarının devam edileceği mesajı verdiğini belirttiler.
Haftaya 2,9760 seviyelerinden başlayan dolar/TL, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) faizleri sabit tutmasına karşın para politikasında değişikliğe gitmesi adından dolardaki güçlenmeye paralel 2,9880'e kadar çıkarak bu haftanın en yüksek seviyesini görmüştü.
Moody's ve Fed açıklamalarının olumlu etkisiyle dolar/TL, dün iki haftanın en düşüğü olan 2,9380'e kadar gerilemişti.