Dilovası’ında vatandaşlar Milli iradeye darbe teşebbüsünün ardından demokrasi nöbetine 14. günde de devam büyük bir katılım gösterdi. Katılım gösteren vatandaşlara Kızılay Şubesince etli nohut ve pilav ikram edildi. 
Belediye önündeki alanda toplanan vatandaşlar demokrasi nöbetlerine Kuran-ı Kerim tilaveti ile dualarla devam ettiler. 
Belediye hizmet binası önündeki demokrasi nöbetine,  İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin ve Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yanı sıra   AK Parti İlçe Başkanı Osman Akbulut, CHP İlçe Başkanı Kerem Aydemir, GTO Başkanı Nail Çiler, Kızılay Şube Başkanı Ali Üzer,  belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları,  sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçede bulunan  siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılımıyla yapıldı.
Belediye Başkanı Ali Toltar vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada  “Demokrasi nöbetlerimize yine 14. Günde de yine burada halkımızın duyarlılığıyla devam ediyoruz. Kızılay Dilovası Şube başkanı ve yetkililerine teşekkür ediyorum. demokrasi nöbetlerinde hep yanımızda oldukları gibi bu gün de burada toplanan halkımıza ikramlarıyla destek oldular. Yine  Burada olmakla büyük bir görevi yerine getirdiğimden mutlu olduğunu hissettiğim değerli ilçe halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bir kez daha burada belirtmek istiyorum, aziz millete silah çeken, kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi kasta edenler  en ağır şekilde cezalarını çekeceklerinden asla kuşkunuz olmasın. Ülkemizin dört bir köşesinde sokaklara çıkan halkımıza ve darbe girişimine karşı, milli birliğimize destek veren tüm siyasi partilere ve yöneticilerine de teşekkür ediyoruz. Bugün bir ve  birlik olma günüdür. Allah birliğimizi dirliğimizi ve huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.