Resmi bayramlaşma töreni bayramın birinci günü Dilovası Belediyesi önünde gerçekleşti. Bayramlaşma törenine gösterilen ilgi bu yıl da oldukça fazlaydı. Yüzlerce Dilovalı vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve yönetimi, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, belediye personelide katıldı.

BİRLİK VE DAYANIŞMA GÜNÜMÜZ

Bayramlaşma töreninin kısa bir selamlama konuşması yapan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar; "Bu yılda her yıl olduğu gibi 11 ayın sultanı Ramazan ayımızı en güzel şekilde idrak ettik ve bugünde bayram çoşkumuzu yaşamaktayız. Bayramlar birlik ve beraberliğimizin en güzelini yaşadığı, insanların birbirlerine olan sevgi ve hoşgörünün doruk noktaya çıktığı mübarek bayramlarda ilçe halkımızla bir arada olmak bizleri mutlu ediyor. Bayramların dünyaya daha çok barış ve mutluluk getirmesini akan kanların durmasını temenni ediyorum."dedi.

DEVLET MİLLET EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE

Ardından Kaymakam Mustafa Asım Alkan yaptığı konuşmalarda şu ifadelere yer verdi; "Bayramlar inancımızın gereği olan ibadetlerimizi yerine getirmenin huzurla yaşamanın farkına daha çok vardığımız müstesna günlerdir. Bu günler şu anda olduğu gibi devlet millet elele, gönül gönüle kardeşlik ve huzur içerisinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik, beraberlik, huzur ve refah içerisinde nice bayramlara ulaşmak dileğiyle hepinizin bayramlarını tebrik ediyorum.” dedi.

HOŞGÖRÜ VE SEVGİNİN EN GÜZEL ANI

Daha sonra Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman bir konuşma yaptı. Yaman konuşmasında; “Birlik, beraberlik ve dayanışmamızın en güzel göstergesi olan bayramlarımızın bir güzel örneğini daha Dilovamızda yaşıyoruz. Herkesin yüzünün güldüğü hoşgörü ve sevginin en güzel anı olan bu bayramlaşmalarımızın ilelebet devam etmesi dileğiyle tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutluyorum."dedi.