Hafta sonu Dilovası halkının demokrasi ve vatan nöbetinde AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Sami Çakır, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin,  Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan,  İlçe Başkanı Osman Akbulut, CHP İlçe Başkanı Kerem Aydemir, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Türkel, Siyasetçi ve toplum bilimci Savcı Sayan, belediye meclis üyeleri,  dernekler ve STK yöneticileri ile binlerce ilçe halkı katılarak destek  verdi.
Belediye Başkanı Ali Toltar yaptığı selamla konuşmasında “ Demokrasimiz ve ülkemiz için o karanlık gecede tanklara, uçaklara, helikopterlere toplara tüfeklere karşı dik duran, ülkemizin her yerinde meydanlara akın eden kahramanlarımıza, gazilerimize ve uğurda gözlerini kırpmadan şehadet şerbetini içen şehitlerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Günümüz birlik ve beraberlik günüdür.  Birbirimize sıkı sıkıya bağlanacağız ve asıl düşmanlarımıza karşı birlikte savaşacağız. Demokrasi nöbetlerinde hep birlikteyiz.  Gece nöbete gündüz ise işlerine giden kardeşlerimiz var Allah onlardan razı olsun. Burada bizleri katılımıyla onura eden değerli milletvekillerimize, siyasilerimize ve Savcı Sayan Beye bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 
Siyasetçi ve toplum bilimci Savcı Sayan da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimiyle ilgili çok çarpıcı bilgiler vererek bir iddiasını daha yeniledi. 
Savcı Sayan, "Ağrı, Doğubayazıt'ta Kaymakama 'Ben sıkıyönetim komutanıyım seni almaya geliyorum' diyen Tugay Komutanı Mehmet Ozan, tugayın içindeki marangoza 2 gün öncesinde 'bol bol tabut yap' diye sipariş verdi" ifadelerini kullandı.
Daha sonra demokrasi nöbeti için alanda bulunan binlerce vatandaş toplu olarak yatsı namazını kılarak şehitler için dua ettiler. 
Dilovasındaki demokrasi nöbetine vatandaşlara destek için gelen milletvekili ve diğer misafirlerin başka ilçelerde tutulan demokrasi nöbetleri için ayrılmalarından sonra vatandaşlar sabahın ilk ışıklarına kadar alandan ayrılmayarak demokrasi nöbetlerine sahip çıktılar.