Dilovası Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısının ilki dün yapılan meclis toplantısı ile gerçekleşti. Başkan Toltar’ın gündeme dair yaptığı açılış konuşması başlayan mecliste Başkan Toltar, “Tüm halkımızın ve meclis üyelerimizin Hicri Yeni yılını kutluyorum. 30 Eylül itibari ile göreve gelişimizin 2,5 yılını doldurmuş oluyoruz. Bu süre içerisinde halkımızın daha güzel bir kentte yaşamaları için çalıştık. Bu süre içerisinde bizler kentimize güzel hizmetler yapmanın gayreti içerisinde iken devletimizde ülkemizin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için elinden geleni yapmaya çalışırken, malum 15 Temmuz akşamı hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış ve hem devletimiz hem de bizler ülkemizin geleceği için seferber olduk. Ne mutlu bizlere ki hain darbe girişimine karşı devletini, bayrağını seven halkımız canı pahasına meydanlara inmiş ve ülkemizin karanlık geleceğine dur demiştir.

MAHALLELERİMİZE İNİYORUZ 

Bizleri gururlandıran bu tablo karşısında halkımıza daha çok hizmet etmenin kararlılığı ile kollarımızı sıvayarak hizmetlerimize hız verdik. Bu geçen süre içerisinde aldığımız kararlar doğrultusunda halkımızla birlikte olabilmek, sorunu yerinde görebilmek için her hafta bir mahallemize giderek sokak sokak, cadde cadde gezerek sorunları tespit edip, çözüm önerilerine yerinde karar vererek çalışmalarımızı hızlandırdık. Tabi bu çalışmamız dışında belediyemiz hizmetleri olan taziye evlerimiz, çocuk oyun alanlarımız, doğalgaz çalışmalarımız, Bayraktepe Sosyal tesisimiz gibi birçok projemizde de çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.”dedi.

15 MADDE MECLİSTEN GEÇTİ

Gündeme dair konuşmasının ardından meclis gündemine geçen Başkan Toltar, gündemde yer alan 15 maddeyi meclise sundu. Meclisin birinci ve ikinci gündem maddesi olan 2017 Yılı Analitik Bütçe taslağının görüşülmesi ve kararnamesinin görüşülmesi komisyon incelemesinin ardından 12 Ekim Çarşamba günü yapılmasına karar verilirken, diğer 13 gündem maddesi de meclis üyelerinin oyları ile kabul edilerek meclis oturumu son buldu.