Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi 23. ve 24. Dönem Gebe Eğitim sınıfına katılan anne adayı gebelere gerçekleştirilen törenle katılım belgeleri verildi.

     Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi “gebe bilgilendirme okulu” mezun vermeye devam ediyor. Bu güne kadar toplam 285 gebenin mezun olduğu gebe bilgilendirme okuluna gösterilen yoğun ilgiden dolayı,  2 grup halinde eğitim verildi. 23. ve 24. Dönem mezunlarının verildiği gebe eğitim sınıfından, toplamda 21 gebe ve 8 doğum destekçisi mezun oldu.
     Mezuniyet töreninde konuşan Hastane Yönetici-Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş cennet annelerin ayakları altındadır düsturunun bir sonucu olarak annelere verilen değerin öneminden bahsetti. Başhekim Güneş “ Hastanemiz Türkiye’de ki ilk Anne dostu hastane unvanı almış olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak anne adaylarımızın eğitimini önemsiyor ve bu manada normal doğumu teşvik edip sezaryen oranını düşürmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Hastanemiz bu konu da öncü hastane olmaya devam edecektir” diye konuştu.
      Hastane İdarecilerinin katılan kursiyerlere bilinçli anne sağlıklı bebek yazan bileklikler ve sertifikaları takdim edildi.