Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Taşan Köyü’nde görev yapan Beden Öğretmeni Melih Özcan, İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki köy okulunda yeteri kadar spor malzemesi bulamayınca önce kendi satranç takımıyla çocuklara satrancı gösterdi. Çocuklardaki yeteneği fark eden Melih Özcan, Okul Müdürü Mustafa Karadağlı'nın vasıtasıyla Darıca Belediyesi'nden 50 satranç takımı istedi. İsteği geri çevirmeyen Darıca Belediyesi, çocuklara satranç takımlarını gönderirken, her konuda destek olma sözü de verdi.
Gönderilen satranç takımlarıyla, önce satrancı öğrenen daha sonra da Şanlıurfa genelinde dereceye girerek Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda köylerini temsil etme başarısı gösteren öğrenciler, şehrin gururu oldu.
BİLGİ EVLERİMİZDE SATRANÇ DERSLERİ VERİYORUZ
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesine bağlı Taşan Köyü’nden gelen isteği geri çevirmeyerek  50 adet satranç takımı gönderen ve çocukların bu başarısında pay sahibi olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gençlere fırsat verildiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gördüklerini söyleyerek, “Darıca Belediyesi olarak, gençlerimizin önündeki engelleri kaldıracak her türlü çalışmanın içinde oluyoruz. Dokuz ayrı mahallede faaliyetlerine devam eden bilgi evlerimizde de satranç dersleri vererek öğrencilerimizin bu alanda da kendilerini yetiştirmelerine fırsat veriyoruz. Onların kendilerini her alanda geliştirerek, gelecekte ülkemizi daha iyi yarınlara taşıması için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi şarttır.” diyerek Siverek’li öğrencilerin elde ettiği başarıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.