Türkiye’de resmi olarak 2 milyon 749 bin 104 Suriyeli geçici korunma kapsamında yaşıyor.
 Kayda geçirilen Suriyelilerin durumunun gösterildiği belgede, en az Suriyeli sayısının Bartın’da 27, Bayburt’ta 30, Artvin’de 38, Ardahan’da 61, Sinop’ta 63 ve Tunceli’de 96 olduğu belirtildi.

KOCAELİ 18. SIRADA

Suriyelilerin illere göre dağılımını gösteren belgede, Türkiye’deki 81 ilin hepsinde Suriyelilerin yaşadığı ortaya çıktı.

Türkiye’de bulunan ve kayıt altına alınan Suriyelilerin gösterildi listede, Kocaeli 22.591 Suriyeli ile 18. sırada yer alıyor. 

41havadis.com okuyucularından gelen haber ihbarına göre Darıca Emek Mahallesi, Aşıroğlu Caddesi Kroman Çelik fabrikasının önündeki trafik ışıklarında dilenen Suriyeli çocuklar hem tehlike saçıyor hemde yürekleri sızlatan fotoğraf karelerini gözler önüne seriyor. Soğuk havalarda ayaklarında terlik ile araçların önüne geçerek dilenen çocuklara Darıcalılar isyan etti. 

Trafik işaret lambalarının altında çocuklar, ayaklarında terlik ve yırtık ayakkabı ile yardım taleplerini Türkçe bilmedikleri için karton üzerine yazdıkları yazı ile talep ediyor. Suriyeliler, kartonlar üzerine, “Biz Suriyeliyiz. Savaş içinde kaldık. Allah rızası için yardım edin” şeklinde metin yazarken, yoldan geçen araçlara bu karton üzerindeki yazıyı göstererek yardım toplamaya çalışıyor. Ancak Suriyeli çocukların bu şekilde dilenmeleri, para toplamaya çalışmaları, ‘Devletimiz Suriyeli ailelere yardım yapıyorsa bu çocukların yol ortasında karton açıp dilenmesine kimler nasıl müsaade ediyor.

Haber ihbarımıza gelen bu resim Türkiye'deki yüz binlerce Suriyeli çocuktan biri mecburiyetten ya da zorla  trafik ışıklarının dibinde dileniyor. Bu çocukların durumları ile kimler ilgileniyor?” soruları gündeme geliyor. 

Yetkililerin Kocaeli'de Suriyeli ailelere yapılan yardımlar konusunda açıklayıcı bilgiler vermesi ve kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

 

Kocaeli'de Kaç Suriyeli Var?