15-25 yaş aralığındaki gençlerin, cep telefonlarından anayasa değişikliği ve partili cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili çektikleri video ile katıldığı yarışma büyük ilgi gördü. Gençlerin sözlü bir ifade, slogan, şarkı, türkü, rap veya özgün bir konseptle 40 saniyeyi geçmeyecek şekilde, referandumda "Kararım Evet" kısa filmiyle katıldığı yarışmada birinci olan yarışmacıya 10 000 TL, ikinci olan yarışmacıya 5 000 TL ve üçüncü olan yarışmacıya 2 500 TL ödül verildi.
 
AMACIMIZ NEDEN “EVET”
 
Yarışmaya katılan bütün yarışmacılara teşekkür eden Darıca Belediye Başkanı ve Darıca Evet Platformu Başkanı Şükrü Karabacak, “öncelikle yarışmayı düzenlemekteki amacımız ülkemizin kaderini değiştirecek olan referanduma gençlerin dikkatini çekmek ve konuyla ilgili bilinçlenmelerini sağlamaktı. Gençlerimizin yarışmaya olan ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etti. Aynı zamanda gençlerin özgün eser oluşturma yeteneğini geliştirmeyi hedeflediğimiz bu yarışmada dereceye giren kardeşlerimi tebrik ediyor, ödüllerini kendilerini geliştirmeleri konusunda kullanmalarını temenni ediyorum.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
Darıca Evet Platformu olarak düzenlenen “Kararım Evet” Ödüllü Kısa Film Yarışmasında 473 başvuru arasından Mert Can Korulmaz birinci, Hüseyin Boran ikinci, Yusuf Faruk Tun ise üçüncü oldu. Ödül kazanan gençlerin ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.