Açılış programına Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü  Rahim Kılıç, Birim Müdürleri, Kursiyerler ve ev hanımlarının katılımıyla geçekleşti.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor Projesi bu yılda kadın kursiyerlerin evlerinde ürettiği; elbiseleri, iğne oyalarını, takıları ve bir birinden güzel mefruşat ürünlerini sergilemelerine ve satabilmelerine olanak sağlıyor. Programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Kılıç; Halk Eğitim kurslarının en önemli özelliği; insanımıza sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmaktır. Darıca Belediyesinin katkı ve destekleriyle Darıca’lı vatandaşlarımıza tam donanımlı ve kaliteli eğitim veriyoruz. Her zaman yanımızda olan Darıca Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum dedi.

Bu Proje Aile Bütçesi İçin Önemli

El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor Projesinin öneminden bahseden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; “Hanımlarımızın evlerinde ürettikleri ve sandıklarda sakladıkları kendi el emeklerini satıp aile bütçelerine katkı sağlamaları ve kendi yeteneklerinin farkına varmaları için bu projeyi önemsiyoruz. Kendilerinin üretip sattığı ürünler i aile ekonomisi için önemli bir kaynak oluyor. Bu şekilde evinde ürettiği ürünleri satarak ciddi gelirler elde eden hanımlarımız var bizlerde Darıca Belediyesi olarak hanımlarımıza ve aile ekonomilerine destek olmak için bu projeyi önemsiyoruz.”  dedi.

Programa katılan kadın kursiyerler; Darıca’lı kadınlara meslek öğrenme ve kurslarda üretmiş oldukları ürünleri  ‘’El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor’’ projesi kapsamında Darıca sahili stant alanında satma imkanı sağlayarak ailelerinin bütçelerine destek olmasını sağlayan ve her daim yanlarında olan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’a teşekkürlerini ilettiler