Darıca Belediye Başkanı ve Darıca Evet Platformu Başkanı Şükrü Karabacak öncülüğünde düzenlenen “Diriliş Yürüyüşü”, Cami Mahallesi Sağlık Ocağı'ndan başladı. Ellerinde fenerlerle Mehteran Takımı’nın eşliğinde yürüyen topluluk Çınaraltı mevkiinden devam ederek yürüyüşü Darıca Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdirdi. Programa Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ve binlerce vatandaş katıldı.
COŞKUMUZU DARICA’DA TAZELEDİK
Mehteran Takımı’nın konseriyle başlayan programda Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan Kent Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye teşekkür ederek, “ bu akşam burada yağmura rağmen toplanan herkese teşekkür ediyorum. Darıca'da 'Diriliş Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Evet çoşkumuzu tazeledik.16 Nisan toprağa "Diriliş Cemresi"nin düşeceği gündür. Yeniden Diriliş, yeniden yükseliş için evet diyoruz. Gecemiz hayırlı olsun.” diyerek konuşmasını tamamladı.
Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ise yaptığı konuşmada Evet oylarının çoğalmasıyla heyecanlarının giderek arttığını ve yeniden coştuklarını ifade etti. Katırcıoğlu;’ 16 Nisan tarihinden sonra yine hep birlikte kardeşçe durmadan yolumuza devam edeceğiz. Geleceğimiz için, bayrağımız için, milletimiz için, devletimiz için “Evet “ diyoruz.’’ Bu güzel gecemize katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
SELAM OLSUN
Kent Meydanı’nı dolduran binlerce kişiye seslenen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise sözlerine, “selamünaleyküm, sözlerime alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) e selam olsun, Kudüs’ün kapılarını açan Selahaddin Eyyübi’ye, Anadolu’nun kapılarını açan Alparslan’a, İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehemed Han’a, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, Çanakkale’yi geçilmez yapan şehitlerimize ve 15 Temmuz’da hainlere dur diyen kahramanımız Ömer Halisdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimize selam olsun.” diyerek başladığı konuşmasında Evet Platformunun oluşturmuş olduğu diriliş yürüyüşüne ve konsere katılan herkese teşekkür etti.
MİLLETİMİZ BİZE İNANIYOR
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ;’’Darıcamızda kapı kapı, sokak sokak, ev ev bütün esnafımızı gezerek, vatandaşlarımızla buluşarak her noktada milletimizle birlikte olarak 18 maddelik Anayasa değişikliğini anlattık. Milletimiz bize inanıyor. Reisimize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güveniyor inşallah. Darıcamızda hayırlısıyla çok güçlü bir Evet çıkacak. Ben inanıyorum ki ülkemizden de çok güçlü bir Evet çıkacak. Yüzde 60’ların üzerinde Evet’le yeni Türkiye’nin rotasını belirlemiş olacağız. Halkımız her şeyin bilincinde bu ülkede artık bir daha koalisyon olmaması için siyasi istikrarsızlıkların önlenmesi için askeri vesayetlerin ortadan kaldırılması için millet iradesinin sandıkta hakim olması için halkımızın teveccühünü görmüş olduk. Bu ülke insanı bir ve beraberdir diyoruz inşallah bu sistem değişikliği gerçekleşir, ülkemizi hakettiği yere ulaştırırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ifadesi var bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gerekiyor. Biz Ak Parti kadrolarıyla inşallah çıkartacağız.
BİZİ DE DENİZE DÖK HÜSNÜ
Başkan Karabacak son olarak muhalefete yüklenerek, “biz Diriliş Yürüyüşünde çok anlamlı bir pankart açtık, muhalefet partilerinin meydanlarda söyledikleri hiç hoş değil. Bu ülke insanları lazıyla, kürdüyle, romanıyla, çerkeziyle bir ve beraberdir. Biz bunu 15 Temmuz da Fetö terör örgütünün yapmak istediği darbe girişiminde gördük, biz hep beraber bu işi çözdük. Hiç kimse şunu unutmasın, bizim dedemiz denize dökülmesi gerekenleri Kurtuluş Savaşında gerçekten denize döktü. Bu millet bu ifadeleri haketmiyor, çıksın  bu milletten özür dilesinler. Etmiyorlarsa onları kınadıklarımızı buradan ifade ediyoruz. Milletimiz 16 Nisan akşamında kimi denize dökeceğimizi en güzel şekilde demokratik bir yoldan cevabını verecektir.” diyerek konuşmasını tamamladı.
DOMBRA İLE COŞTULAR
Konuşmaların ardından ülkemizin ünlü seslerinden Uğur Işılak meydanı dolduran binlerce vatandaşlara unutulmaz bir konser verdi. Özellikle Dombra şarkısına binlerce kişi hep birlikte eşlik ederken, programda Uğur Işılak’a Darıca’nın simgesi Gönül Birliği Kapısı’nın maketi hediye edildi.