Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 29 Ekim sabahı 10:00‘da kaymakamlıkta kutlamaların kabulü ile devam etti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Kışla Komutanı P.Bnb. Erhan Yeşil ve Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak kaymakamlıkta tebrikleri kabul ettiler.

 DARICA KENT MEYDANINDA BULUŞTU

   Kaymakamlıktaki tebriklerin ardından  Kaymakam Karaman, Başkan Karabacak  ve Kışla Komutanı P.Bnb.Erhan Yeşil’in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan  program günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalarla devam etti.
 
            Darıca Kaymakamı Karaman, Kent Meydanı’ndaki vatandaşlara hitaben yaptığı bayram konuşmasında Türk halkının bayramını tebrik ederek, cumhuriyetin önemine değinip başta Büyük Kumandan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere , bütün şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ifade etti.
 
DERCEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
 
İlçedeki öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları ve folklör gösterileri Kent Meydanı’nı dolduran vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Cumhuriyet Bayramı coşkusu Darıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin ve bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde programa katılan okulların protokolü selamlamasıyla son buldu.