Rehber öğretmenler Gülnar Hüsnaoğlu ve Gamze Yener önderliğinde 27 üniversitenin katılımıyla düzenlenen etkinlik, ilçedeki öğrencilerin üniversite hedeflerinde bilinçli tercih yapmaları, yaşama ve mesleklere yönelik doğru yaklaşımlarına katkı sağlamak amacıyla, okul konferans salonunda başladı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını İlkokul Müdürü Rahim Gül yaptı. Ardından Anadolu Lisesi öğrencileri mini bir müzik sunumu yaparak izleyenlerin beğenisini kazandı.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak yaptığı konuşmada; Kariyer Günleri etkinliğine 5 yıldır katıldığını belirterek, öncelikle anlamlı bir organizasyona imza atan okul yönetimini kutlayarak, bu tarz etkinliklerin bölgemiz açısından önemli olduğunu vurguladı.
Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, yaptığı konuşmada; üniversitelerin var olmasının ülkeye sağladığı katkılarını dile getirerek, böylesine önemli ve faydalı bir etkinlik yapılmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından kurdele kesim töreniyle stantlar ziyaret edildi. Öğrenciler düzenli bir şekilde üniversite stantlarını ziyaret edip, bilgi alışverişinde bulundu. Öğrenciler, üniversitelerin tanıtım ürünlerinden alarak mutlu bir şekilde etkinlikten ayrıldı.
Etkinliğe katılan üniversite temsilcileri organizasyondan çok etkilendiklerini ifade ederek etkinlikte yer alan 2450 öğrencinin büyük çoğunluğunun bilgilenme adına çabalarını kutladılar. Gelecek yıl tekrar bu etkinlikte yer almak istediklerini, Seymen  Koleji önderliğinde tüm Darıca ilçesinin birlik ve beraberliğinin çok etkileyici olduğunu dile getiren katılımcılar, Özel Seymen Eğitim Kurumlarına teşekkürlerini sunarak büyük bir memnuniyetle etkinlikten ayrıldılar.