Darıca Gençler Birliği evinde ölüp ölüp dirildiği maçta ligde kalma mücadelesi veren TKİ Tavşanlı Linyitspor'u maçın sonlarında bulduğu penaltı golüyle mağlup etti. Sarı yeşilliler özellikle ilk yarıda çok sayıda pozisyonu değerlendiremediği maçtan zorda olsa üç puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşadı. Darıca Gençler Birliği'ne üç puan getiren penaltı golü İbrahim Yılmaz'ın ayağından geldi. Maçı Darıca Gençler Birliği Başkanı Abdullah Örs ve yöneticiler de takip etti. 

İLK ÇEYREKTEN SONRA

Darıca İlçe Stadı'nda oynanan maçın ilk 15 dakikası tatsız tutsuz geçti, her iki takımda orta sahada çok fazla top kaybı yaparken atak geliştiremedi. Maçta ilk şut 18'nci dakikada Darıca Gençler Birliği'nden geldi. Tuncay'ın 25 metre mesafeden yaptığı vuruşta top kaleye hayli farklı şekilde auta çıktı. Hemen bir dakika sonra yine Tuncay, Tavşanlı Linyit kalecisi Ali'nin kısa düşen pasını yakalayıp vurdu ama Ali topu kale çizgisi önünde tutup hatasını telafi etti. 

KALECİ ALİ GÜNÜNDEYDİ

Konuk ekip 27'nci dakikada etkili gelirken Ziya mutlak pozisyonu harcadı. 31'nci dakikada ise mutlak fırsatı bu sefer Darıca Gençler Birliği değerlendiremedi. Kornerden gelen topla kale sahası çizgisinde buluşan Ferhat topu dışarı gönderince sarı yeşilliler öne geçme fırsatını geri tepti. 36'ncı dakikada Burak'ın pasıyla buluşan Tuncay etkili bir şut çekti ancak Tavşanlı Linyit kalecisi Ali topu kontrol etti. Bir dakika sonra Lokman'ın sol taraftan yaptığı ortada Burak topa dokunamadı. 

DEVRE GOLSÜZ TAMAMLANDI

41'nci dakikada Darıca Gençler Birliği yine etkili geldi. Uğur'un ortasına Lokman güzel bir vole vurdu ancak günün formda ismi olan Tavşanlı Linyitspor kalecisi Ali bu pozisyonu da savuşturdu. İlk yarının son dakikasında Tavşanlı kalecisi Linyit'in kaleden açıkta olduğunu gören Ferhat yaklaşık 40 metreden kaleyi yokladı, Ali topu güçlükle kornere çeldi. Maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

RAMAZAN SİLİN'DEN HAMLELER

İkinci yarıda da rakibine karşı üstün bir futbol sergileyen Darıca Gençler Birliği, 62'nci dakikada serbest vuruş kazandı. Serhan'ın vuruşunu Tavşanlı Linyit kalecisi Ali çıkarttı.Teknik Direktör Ramazan Silin, 64'ncü dakikada Lokman'ın yerine İbrahim'i, 65'nci dakikada Burak'ın yerine Savaş'ı oyuna aldı.  70'nci dakikada Sinan'ın ortasında Serhan'ın kafa vuruşu yandan avuta gitti. 

GOLÜ PENALTIDAN BULDU

Darıca Gençler Birliği maç boyunca aradığı golü bitime bir dakika kala buldu. 78'de Tuncay yerini Gökhan Erdoğan'a bıraktı. 84'ncü dakikada kazandığımız penaltıyı İbrahim Yılmaz şık bir vuruşla Tavşanlı Linyit ağlarına gönderince sarı yeşilliler rakibi karşısında 1-0 öne geçti. Maçın kalan süresinde başka gol olmayınca sarı yeşilliler sahadan üç puanla ayrıldı. Darıca Gençler Birliği futbolcuları maç sonunda galibiyet sevincini yönetim, teknik heyet ve taraftarlar ile birlikte yaşadı. 

İKİ BASAMAK YÜKSELDİ 

Tavşanlı Linyit karşısında edindiği galibiyetle puanını 38'e yükselten Darıca Gençler Birliği, 10'ncu sıradan 8'nci sıraya yükseldi. Play off hattı ile arasındaki dört puanlık fark ise üçe düştü. Öte yandan 41 puanla beşinci sırada yer alan Çorum Belediyespor ile 39 puanla yedinci sırada yer alan 24 Erzincanspor'un ekibimizden birer maç fazlası olması sarı yeşillilerin elini daha da güçlendiriyor. Darıca Gençler Birliği hafta sonunda Çanakkale deplasmanında Dardanelspor'a konuk olacak. 
DARICA GENÇLER BİRLİĞİ  1 - 0  TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR
Stat: Darıca İlçe
Hakemler: Fahri Var, Barış Turhan, Murat Yücebaşoğlu
DARICA GENÇLER BİRLİĞİ: Atilla, Ferhat, Can, Gökhan Şahin, Burak (Dk.65 Savaş), Sinan, Lokman (Dk.64 İbrahim), Serhan, Anıl, Uğur, Tuncay (Dk.78 Gökhan Erdoğan)

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR: Ali, Veli, Muhammet Serdar, Doğukan, Musa, Haluk, Onur, Ziya, Abdullah, Hasan, Deniz
Goller: Dk.89 penaltıdan İbrahim