2007  yılında 7 dernekle başlayıp bu yıl 41 derneğin katılımıyla gerçekleşen etkinlikler bölgemizde marka haline geldi. 02 Temmuz ile 13 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık bir buçuk ay boyunca ülkemizin değişik şehirlerinden yüzbinlerce insanı Darıca sahilde bir araya getiren etkinliklerde değişik siyasi partilerden milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakam ve sivil toplum temsilcileri de Darıca’da kendi hemşerileri ile bir araya geldiler. Programlar yerel ve ulusal basında sürekli yer bulurken, haberler aynı zamanda gece düzenleyen şehirlerin yerel medya temsilcilerine de servis edildi.
ÜLKEMİZİN TÜM RENKLERİ DARICA’DA
Darıca ve Kocaeli’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması’nda ülkemizin değişik coğrafyasından 41 ilimiz temsil edilirken, etkinliklerde horondan halaya, yöresel oyunlardan, şarkı, türkü ve folklör gösterilerine kadar, ülkemizin tüm gelenek ve görenekleri Darıca sahilde sergilenirken, bölge halkımız kurulan stantlarda yöresel yiyecek ve içeceklerle tanışma fırsatı buldu. Her akşam farklı bir ilin güzelliklerini tanıma fırsatı bulan bölge halkı, etkinlikler boyunca adeta sahile akın etti.
ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI
Darıca Belediyesi, hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz akşamı Darıca Kent Meydanı’nda şehitlerimiz anısında özel bir program düzenleyip, sabaha kadar temsili nöbet tutarken, etkinlikler boyunca Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak tarafından yapılan konuşmalarda, tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan vurgusu yapıldı. Bazı gecelerde şehitlerimiz adına Kuran-ı Kerim okutulurken, program aralarında ise Darıca Belediyesi tarafından hazırlatılan ve ülke gündemine oturan ‘Nöbetteyiz’ isimli tanıtım reklamı gösterildi.
Ülkemizin değişik yerlerinden gelen şehit haberlerinin ardından Amasyalılar, Diyarbakırlılar ve Ankaralılar Gecesi ile birlikte Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Final programı şehit haberlerinin ardından iptal edilirken, final gecesinde şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okutulup lokma dağıtıldı.