Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer bıyık, Darıca Kent Konseyi Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz ve öğrenciler katıldılar.
BÜYÜK HEDEFLERE GENÇLERLE VARACAĞIZ
Öğrencilerin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 18 Mart Çanakkale Zaferi aradan geçen yüzyıllık zamana rağmen unutulmamış ve unutulmayacaktır. Türk Milleti’nin tek vücut olup dünyaya karşı durduğu ve vatanını kahramanca savunduğu bu zafer, nesiler boyu ders olarak anlatılacak bir zaferdir. O zaman can siperane bir şekilde vatan topraklarını savunan vatan evlatlarının mücadelesi bugün de bitmemiştir ve bitmeyecektir. Önemli bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeli ve dostunu düşmanını iyi tanımalıdır. Siz gençlerin olayları iyi tahlil edip ona göre kendini yetiştirmesi ve geliştirmesi gerekir. Unutmayın ki 2023 yılında ve 2071 yılında ortaya konan hedefler sizlerin çalışmalarıyla şekillenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” diyerek düşüncelerini açıkladı.
 
Programda öğrencilere hitap eden Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ise “102 yıl önce tarih yazan neslin torunları bugün yine tarih yazıyor” diyerek Türkiye’nin her yönüyle güçlü bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekti. Yılmaz, “bugün karşımda gördüğüm pırıl pırıl gençler ülkemizin geleceğini aydınlatacak nesillerdir. Dedeleriniz nasıl Çanakkale’de tarih yazdıysa, sizlerde Anadolu topraklarından dünyaya hükmeden bir medeniyete tanıklık edeceksiniz. Hedeflerimize ulaşmak için daha çok çalışmalı ve kendimizi her alanda en iyi şekilde geliştirmeliyiz.” diyerek Çanakkale Zaferi’ni kutladı.
Konuşmaların ardından şehit ve gazilerimiz için dualar edilirken, programa katılanlara etli pilav ikramında bulunuldu.