HDP Darıca İlçe Örgütü tarafından yapılmak istenen basın açıklamasına polis müdahale etti. Çıkan olay sonrası aralarında HDP İl Başkanı İbrahim Ergin'in de olduğu 19 HDP'li gözaltına alındı
 
Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması nedeniyle HDP Darıca İlçe Örgütü, sokakta basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, Dilovası ve Gebze’de olduğu gibi OHAL nedeniyle açıklamanın ilçe binasında yapılması gerektiğini söyledi. Ancak Darıcalı partililer sokakta yapmakta ısrar edince çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale ederek dağıttı.

10 YARALI

Darıca karıştı. HDP’liler, polisin müdahalesine karşı sandalye fırlatarak tepki verirken, il başkanı İbrahim Ergin partilileri sakinleştirmek için uğraştı. Gerginlik sonrası aralarında HDP İl Başkanı İbrahim Ergin, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Damla Bağcı, HDP Darıca İlçe Eşbaşkanı Hasan Gökçe, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanı Mustafa Altunbaş ile HDP'li il ve ilçe yöneticilerinin de olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Çıkan olaylarda 6 çevik kuvvet polisi ile 4 HDP'li yaralandı.