AK Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın 3 Aralık’ta gerçekleştireceği ilçe kongresi için AK Parti genel merkezi İrfan Ayar’ı aday olarak açıkladı.  Aday olarak açıklanan İrfan Ayar da isminin açıklandığı günden beri partililerle bir araya gelmeye devam ediyor. ancak parti tabanından Ayar’a büyük tepki var.
 
 
Öte yandan AK Parti  Gebze ilçe teşkilatında yapılan temayülde birinci çıkan AK Parti  Kocaeli İl Yöneticisi Hüseyin Kurt da adaylık için yoğun bir şekilde görüşmeler yapmaya devam ediyor.
 
İlçe kongresinde 2 listenin çıkacağı kesin. İlçe kongresinin tek listeli olması için dün akşam AK Parti  Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan AK Parti  Gebze ilçe teşkilatında olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya AK Parti ’li Ceyhan’ın yanı sıra Mehmet Uzunoğlu ve il gençlik kolları başkanı Emre Kahraman da hazır bulundu.

AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ve ilçe başkan adayı İrfan Ayar’ın yansıra mahalle teşkilat başkanları hazır bulundu.
 
AK Parti  Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın toplantıda Pazar günü yapılacak olan ilçe kongresinde tek aday ve tek listeli olmasını istediği belirttiği ve ikinci bir listenin çıkmaması için çaba sarf etti.
 
 
Ancak toplantıya katılan bazı ilçe yöneticilerinin ise ikinci bir liste çıkaracaklarını ve İrfan Ayar’ın parti tabanında destek bulamadığını söylediler. Bunun üzerine AK Parti ’li Ceyhan toplantıdan eli boş olarak geri dönmek zorunda kaldı.
 
AK Parti ’li Şemsettin Ceyhan’ın yaptığı olağanüstü toplantının ardından bu kez AK Parti ’li Ceyhan’ın bu akşam kongre delegeleri ile olağanüstü bir toplantı yapacağı öğrenildi. AK Parti ’li Ceyhan bu akşam ilçe kongre delegeleri Gebze Holiday İnn Asia Otel’de bir araya gelecek. Toplantıya AK Parti  Gebze İlçe Başkanı Hasan Sona ve ilçe başkan adayı İrfan Ayar’ın da katılacağı öğrenildi.