Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde gerçekleşen AK Parti 73. İlçe danışma Meclisine İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, Kadın Kolları Başkanı Züleyha Uslu, Gençlik Kolları Başkanı Tanju Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı. 
DANIŞMA MECLİSLERİNDE FORMAT DEĞİŞİKLİĞİ
Soru-Cevap bölümünde söz alan İl Başkanı Ceyhan, danışma meclislerinde genel olarak katılımlar ve konular üzerinde format değişikliğine gideceklerini belirtti. Konuyla ilgili istişarelerini tamamladıklarını ifade eden Ceyhan, “Değişiklik önümüzde günlerde netleşecek, genel merkezde seçimlerden önce Kocaeli teşkilatları tarafından başlatılan Soru ve Cevap formatına geçmek istiyor, Kocaeli yine teşkilatçılık anlamında örnek olmuş durumdadır, dedi. AK Parti teşkilatları olarak her an seçim varmışçasına çalışmalarımıza devam ediyor, teşkilatımızı sahada sürekli canlı tutuyoruz” dedi.
YEREL YÖNETİM DANIŞMA MECLİSLERİ
Mart ayı içerisinde danışma meclislerini yerel yönetimler danışma meclisleri şeklinde yapacaklarını ifade eden Ceyhan, “Milletimizin huzuruna çıkarken, söz verdiğimiz, gündeme getirdiğimiz ve beyan ettiğimiz ne varsa seçimlerden bugüne kadar geldiğimiz noktaları görmek adına Belediye Başkanlarımız çalışmalar hakkında teşkilatlarımıza sunumlar yapacak, dedi. Teşkilatlara yapılacak olan bu hizmet sunumunda mahalle bazlı çalışmalar ele alınacak ve hangi hizmetin ne zaman yapılacağını konusunda mahalle teşkilatları bilgilendirilerek, teşkilatların konuyla alakalı görüşlerinin alınacağını belirtti.Beyannamelerimizde vaat ettiklerimizi bir bir yerine getirerek 2019 seçimlerinde milletimizin huzuruna yüzümüz ak olarak çıkacağız” şeklinde konuştu. 

2016 ÇALIŞMA TAKVİMİ
Milletin kantarının hem çok net hem de çok hassas olduğunu ifade eden Ceyhan, “Milletimiz bize Kocaeli’de yüzde 56.5 oy verdi diye yatacak değiliz ve milletimize de böyle bir izlenim asla yansıtmayacağız, aksine millet verdiği sorumluluğun altından kalkmak adına daha çok çalışacağız. 2016 çalışma takvimi kapsamında her Salı gününü bir ilçemizde geçiriyoruz, ilçelerde kanaat önderlerimizi ziyaret ediyoruz, Ziyaretlerimizin ardından Belediye Başkanlarımızdan çalışmalar hakkında sunumlar alıyor, ardından belediye meclis üyelerimizle ve mahalle başkanlarımızla toplantılar yaparak ilçe ana kademe toplantılarına katılıp günü tamamlıyoruz” dedi.