Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent çocuklarının spor kültürüyle büyümesi için projelendirdiği Ücretsiz Spor Okulları, faaliyetlerini sürdürüyor. Tüm spor branşlarının temeli olan cimnastik branşı da bu çerçevede geleceğin sporcularının yetişmesine katkı sunuyor. Ücretsiz Spor Okulları’nın cimnastik branşı öğrencileri aldıkları eğitimle bir yandan hayatlarına küçük yaşta spor kültürünü kazandırmanın şansını yaşarken, diğer yandan da ileride seçecekleri spor branşlarına adeta çekirdekten yetişiyor.

TÜM SPOR BRANŞLARININ TEMELİ 
Beş yaşındaki bir çocuğun, spora cimnastikle başlaması büyük önem taşıyor. Zira cimnastik branşı, dünya spor literatüründe tüm branşların temeli olarak kabul ediliyor. Bu nedenle cimnastik branşına Ücretsiz Spor Okulları içinde büyük önem veriliyor. Branş, çocukların fiziki ve ruhsal gelişimine önemli katkı sağlıyor. Spor Okulu eğitmenleri derslerde çocuklara; esneklik, el ayak koordinasyonu, denge, kuvvet ve çeviklik becerilerini geliştirecek egzersizler yaptırıyor. Aynı zamanda temel cimnastik hareketleri de yine bu branşın öğrencilerine öğretiliyor. 

SPOR OKULLARININ EN MİNİK SPORCULARI
Ücretsiz Spor Okulları’nın cimnastik branşı öğrencileri İzmit Vinsan Tesisleri’ndeki Cimnastik Salonu’nda çalışmalarını sürdürüyor. Branşın en küçük grubu 5 yaşındaki çocuklardan oluşuyor. Minik sporcular, uzman cimnastik branşı eğitmenleri gözetiminde eğitim alıyor. Spor Okulları ailesinin en küçük sporcuları,  azimleri ve disiplinleriyle de dikkat çekiyor.