CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Genel Kurulu'nda bölgemizdeki hastane sorununu gündeme getirdi. Bakan Fikri Işık, Çayırova'ya 400 yataklı hastane sözü verdi. 

 
CHP Genel Kurulu’nda görüşmeleri süren eden Ar-Ge Yasası’nda Kocaeli’nin Çayırova ilçesine 400 yataklı hastane müjdesi çıktı… Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın, bölgedeki hastane sıkıntısını gündeme getirmesi üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji bakanı Fikri Işık 2017 yılında 400 yataklı yeni bir hastanenin sözünü milletvekillerinin önünde verdi..

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, bölgedeki hastane sorununu anlattı.. Gebze'de yapılmakta olan Fatih Hastanesi’nin 400 yataklı olduğunu kaydeden Tarhan, “400 yatak yeterli gelmeyecek. Çayırova bölgesinde halkımızın isteği var, ‘Çayırova'ya bir hastane yapılsın’ diye. 2016 yatırım bütçesinde Çayırova'ya hastane yatırımı var mı?” diye sordu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise bölgedeki Farabi Hastanesi’nin yapımının 1992 yılında başladığını hatırlattı.. Hastanenin hızlı bir şekilde bitirildiğini kaydeden Bakan Işık, “Şu anda, Fatih Devlet Hastanesi'ni komple yeniliyoruz. 400 yataklı, son derece modern bir hastane inşallah bu yılın ikinci yarısında en geç hizmete girecek.” dedi..

Bakan Işık, 2017 yılı için de yeni hastanenin sözünü verdi.. Çayırova'da 60 dönümlük arazinin Millî Emlak'tan Sağlık Bakanlığı'na devrinin yapıldığını ifade eden Fikri Işık, “Bu 60 dönümlük araziye, Çayırova'ya yakışır, son derece modern bir hastaneyi de inşallah 2017 bütçesine koydurmakla ilgili çalışmalarımız da sürüyor” diye konuştu.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, alınan kararın son derece olumlu olduğunu kaydederken, “Sayın Bakan, TBMM’de tüm milletimizin önünde yeni hastanenin sözünü verdi.. Biz de bu sözün takipçisi olacağız” dedi..