Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci ile Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü yetkilileri ile Çayırova'nın imar durumu hakkında önceki gün bir toplantı yapmıştı

 
 
Başkan Demirci toplantı sonunda adeta bölge halkına nispet yapar gibi toplantının fotoğraflarını sosyal paylaşım sayfasından yayınlamıştı.
Çayırovalılar Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümün durumunu ve konu hakkında bir gelişme olup olmadığını başkan Demirci’ye sordu.
Demirci sorulara, "Henüz net bir şey yok. Değerlendirme toplantıları devam edecek. Somut bir çalışma ortaya çıktığında duyuru yapacağız" ifadeleriyle cevap verdi.
Kentsel dönüşümün birilerine rant sağlayacağını söyleyerek projeye en başından bu yana karşı çıkan Çayırovalılar, başkanların toplantısının ardından mahallelerinde bir araya geldi.
Çayırova İnönü ve Emek Mahallesi Yardımlaşma Dernek Başkanı Murat Koca gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında bir açıklama yaparak, “Kararımızı verdik. Bir hafta içerisinde idare mahkemesine başvurarak dava açacağız” dedi.
Bilindiği gibi Çayırova İlçesi'nde 2009 yılında başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi nedeniyle evlerinin ellerinden alınmak istendiğini ve mağdur edildiklerini söyleyen İnönü ve Emek Mahallesi sakinleri 2014 yılının sonunda da idare mahkemesine başvurmuştu.