Evlerinin sinsi bir plan dahilinde ranta kurban edileceği iddiasıyla bazı Çayırovalılar, Kuruçeşme’ye gelerek buradaki Bölge İdare Mahkemesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

 
 
Çayırova’nın İnönü ve Emek mahallelerinin sakinleri, evlerinin kentsel dönüşüm kapmasına alınmasının ardından başlattığı başkaldırı ve hukuk mücadelesini bugün de sürdürdü, bu mahallenin sakinleri evlerinin sinsi bir plan dahilinde ranta kurban edilmek istendiğini bu kez Kuruçeşme’deki Bölge İdare Mahkemesi önünde haykırdı. Çayırova’da 2009 yılında başlatılan kentsel dönüşüm projesi, İnönü ve Emek mahalleleri sakinlerinin idare mahkemelerine dava neticesinde iptal edilmişti. Ancak mahkemenin bu iptal kararına belediyenin riayet etmediğini, el altından projeyi adım adım yürüttüğünü iddia eden Çayırovalılar, bugün yine bölge idare mahkemesine gitti, itirazlarını içeren dilekçelerini verdi. Sonrasında da geldikleri idare mahkemesi binası önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
YETKİLİLERE SESLENDİLER
Dilekçeci grup adına konuşan Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, “2003’te dava açtık. Davamız sonucunda mahkeme onların bu kararını 2014 yılında iptal edildi. İptal edilmesine rağmen Çayırova Belediyesi kararı uygulamadı. Seçimden önce ‘Ben halkımın istemediği hiç bir şeyi yapmam’ diyen belediye başkanı duyuyoruz ki el altından TOKİ’ye plan gönderiyor. Halkın itirazına rağmen, mahkemenin iptal kararına rağmen bildiklerini yapmak istiyorlar. Biz buradan Çayırova ve Büyükşehir başkanımıza sesleniyoruz. Bizi muhatap almadığınız sürece kesinlikle rantsal dönüşümü gerçekleştiremeyeceksiniz. 11 vekilimiz, 1 sanayi bakanımız var. Artık kulak ardı etmesinler bizim sorunuzu” dedi.