Çayırova’da 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasının tatlı heyecanı tüm okulları sardı. Yaz tatilinin ardından yeni eğitim ve öğretim yılına merhaba diyen öğrenciler 19 Eylül Pazartesi günü ilk ders zilinin çalması ile birlikte ders başı yaptı. Her yıl eğitim-öğretim yılının başlaması ile kutlanan İlköğretim Haftası programı Ahmet Yesevi İlkokulunda gerçekleştirildi. 
Törene Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan yaptı. Öğrencilere, ailelerine ve eğitim camiasına yeni dönemin hayırlı olması dileklerini sunan Doğan, Çayırova’daki eğitim konuları hakkında bilgiler verdi.
Demirci, “Kalkınmanın, Gelişmenin Temel Unsuru Eğitim”
Ahmet Yesevi İlkokulundaki İlköğretim Haftası kutlama programında eğitimin önemine ve Çayırova’daki eğitim yatırımlarına dikkat çeken Belediye Başkanı Şevki Demirci, yeni bir eğitim dönemine başlamanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi. 2016-2017 eğitim-öğretim döneminin öğretmenler ve öğrenciler için başarılarla dolu bir yıl olması dileğinde bulunan başkan Demirci, eğitimin ilk temel unsurunun aile olduğunu söyledi. İlk eğitimin aile içinde başladığını, daha sonra da okullarda devam ettiğini hatırlatan Demirci, kalkınmanın, gelişmenin temel unsurunun eğitim olduğunu belirtti.
Demirci, “Değişimi Birlikte Başarmalıyız”
Demirci, “İlçemizde binlerce öğrenci 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının açılması ile ders başı yaptı. Eğitim seviyemizi her geçen gün artırarak önemli yollar kat ediyoruz. Yaptığımız eğitim yatırımları ile belirli bir kaliteyi yakaladık. Okullarımızın fiziki yapılarını düzeltmek, yavrularımıza sağlıklı ortamlarda eğitim olanağı sunmak bizlerin asli görevi. Bizler bunu yapmakla mükellefken öğrenci ve ailelerimizden tek bir şey istiyoruz. Başarılı olmaları ve geleceğe hazırlanmaları. Hiçbir şey tesadüfi değildir. Topyekün değişim ve dönüşümü birlikte başarmalıyız. Her yıl diğer yıldan daha güzel olmalı.” dedi.
Bilgievleri, Anne-Çocuk Kulüpleri ve Gençlik Merkezleri 12 Bin Kişiye Hizmet Veriyor
Çayırova’nın eğitim yatırımları ile daha iyi okullara, daha modern sınıflara kavuştuğunu vurgulayan Demirci, “İlçemizde okul sayımız arttı. Yeni okullarımız bu dönem içinde eğitime başladı. Belediye olarak 24 derslikli tam donanımlı bir okulu öğrencilerimizin ve değerli öğretmenlerimizin hizmetine sunduk. Yine eğitim yatırımlarımız içerisinde yer alan 3 ayrı kulvarda yeni döneme başladık. Bilgievlerimiz, Anne-Çocuk Kulüplerimiz ve Gençlik Merkezlerimiz bünyesinde yaklaşık 12 bin kişiye hizmet veriyoruz. Kısacası eğitimi önemsiyor, gelecek neslimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlıyoruz. Geleceğimiz olan siz değerli gençlerimize, kıymetli öğretmenlerimize yeni dönemde başarılar dilerken, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
İlköğretim Haftası açılış programının son konuşmasını Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu yaptı. Verdiği mesajlarla eğitimin önemine değinen Çelenkoğlu, eğitim ve öğretimin herşeyden önemli olduğunu vurguladı. Yapılan eğitim yatırımlarının Çayırova’ya sınıf atlattığını dile getiren Çelenkoğlu, bu çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür etti. Çayırova Kaymakmı Turgut Çelenkoğlu’nun konuşmasının ardından okul öğrencilerince hazırlanan gösterilen sahnelendi. Halkoyunları, müzikli gösteriler ve anaokulu gösterileri ile renklenen açılış programı sınıfların gezilmesi ile son buldu.