FF fabrikasında işe geri dönmek için 61 gündür direnen işçilerin kurduğu çadırı kaldırmak için fabrika önünde çevik kuvvet ekipleri toplandı

 
 
Çayırova Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, dün direnen IFF fabrikası işçilerine tebligat göndererek bu sabah 08.00’e kadar direniş çadırının kaldırılmasını istemişti. Direnişten vazgeçmeyen işçiler için bu sabah fabrika önüne başta Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Murat Kasap olmak üzere çok sayıda polis memuru ile çevik kuvvet ekibi gitti. İşçilerin çadırı kaldırmadığı takdirde ekiplerin müdahale edeceği öğrenildi.
 

 
ÖLECEĞİMİZİ BİLSEK DE VAZGEÇMEYECEĞİZ!
61 gündür işçilerle birlikte direnen Tek-Gıda İş Sendikası Genel Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, "Valiliğin vermiş olduğu bir karar var. Ancak Çayırova Kaymakamlığı valiliğin kararını yalanlıyor. Sabah saatlerinden beri ilçe emniyet müdürü, polis ve çok sayıda TOMA fabrika önüne geldi. Şu an müdahaleye hazırlanıyorlar. İşçiler olarak kendi iş sağlığı ve işçilerin sağlığı için mücadele veriyoruz. Bu fabrikalarda kimyasal üretim yapılıyor. Bu işçileri dışarı atıp taşeron işçileri çalıştırıyorlar. Biz bunlara karşıyız. 78 milyonun çocuğunun zehirlenmemesi için bu çadırdan öleceğimizi de bilsek mücadeleden vazgeçmeyeğiz. Atılan işçiler geri dönmeden, bu fabrikalara sendika gelmeden direnişten vazgeçmeyeceğiz. Bu fabrika dünyanın 33 ülkesinde sendikalı çalışıp sadece Türkiye’de sendikaya üye olan işçileri işten atıyor" şeklinde konuştu.
 

 
ZABITA DA GELDİ
Direniş çadırını yıkmak için olay yerine Çayırova Belediyesi zabıta ekipleri de geldi. Polis ekiplerinin işçilere yönelik müdahale hazırlığı başladı.
Gerginlik sürüyor.