Polis ekipleri, Çayırova Kaymakamlığı emriyle sabah saatlerinde IFF fabrikasında 61 gündür direnen işçilerin çadırını kaldırmak için fabrikaya gitmiş ancak bir süre sonra geri çekilmişti. Saat 14:00 itibariyle TOMA, çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve polis yeniden fabrika önüne geldi. Öte yandan ekiplerin, işçilere yönelik müdahalede bulunacağı ancak bunun için talimat bekledikleri öğrenildi.
 
SON UYARI: ÇADIRI KALDIRIN
Öte yandan emniyet yetkilileri, işçilere son uyarısını yaptı. Emniyet yetkilileri, işçilere, "Yasayı biliyorsunuz gelen tebligat var. Çadırın kaldırılması yönünde. 61 gün buradasınız. Çadırınızı lütfen kaldırın. Uyarımızı yapıyoruz. Bunu lüfen kaldırın, başka bir şey demiyoruz. Biz size uyarımızı yapmış olalım. Siz kendi aranızda düşünün, karar verin. Çadırı kendiniz kaldırın. Biz müdahale etmek zorunda kalmayalım" diye konuştu.
 

 
AÇLIK GREVİ BAŞLATTILAR
Belediye ekipleri ile polis ekipleri bir süre bekledikten sonra işçilerin direniş çadırını sökmeye başladı. Çok sayıda çevik kuvvet ekibi de bu esnada önlem aldı. Daha sonra çadır Çayırova Belediyesi ekiplerince sökülerek kaldırıldı. İşçiler, "Açlıktan ölmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz" sloganları atarak açlık grevi başlattıklarını duyurdu.