Çayırova Emek ve İnönü Mahalleleri’nde oturan mahalleli kadınlar mahallelerine belediyenin hizmet yapması isteğiyle bugün Çayırova Belediyesi’ne giderek, dilekçe verdi. Ardından basın açıklaması yaptı. Çayırova Belediyesi önündeki basın açıklaması her iki mahallenin sakinleri adına Perihan Kavazlı tarafından okundu. Mahalleli adına basın açıklamasını Çayırova Belediyesi önünde  Perihan Kavrazlı, yaptı. Belediye başkanlarının verdikleri hizmet sözlerini tutmadığını belirten Kavrazlı, şunları söyledi; “Bu kışın mahallemize doğalgazı getireceklerini söylediler. Ancak verdikleri sözleri hep lafta kaldı. Yollar yapılacak dediler yapmadılar. Bunlar neyin amacında ve neyin peşindeler? Biz vatandaş olarak hep böyle mağduruz. Bizler hizmet istiyoruz. Biz başka yerden gelmedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.

BİZİM MAAŞIMIZ ONLARIN ÇEREZ PARASI


Sesimize kulak versinler. Kişiye özel hizmet yapmasınlar. Bazı kişilerin evlerinin önüne yol, parke yapılıyor. Emek ve İnönü Mahalleleri’nden de vergi alıyorlar. Evlerimiz bizim namusuzdur. Herkes üzerine düşeni yapsın. Kimse kimsenin kölesi değil. Biz sadece hakkımızın istiyoruz. Bu iki mahallede yaşayanlar hep asgari ücretle geçinen insanlar. Kendisi hiç asgari ücretle geçinmiş mi soruyoruz. Bizim bir aylık asgari ücretimiz onların bir günlük çerez parası.

BU KOLTUKLAR GİDİCİ

Bu konuyla ilgili olarak defalarca dilekçe verdik. Ancak her defasında sucu TOKİ’nin üzerine atıyorlar. Gelip bizler bir açıklamada yapmıyorlar. Belediye başkanı bizim oraya gelip halka açıklama yapsın. Bizlerde insan olarak yaşamak istiyoruz. Biz varsak onlar var. Bu koltuklar gidici. Verilen sözlerin hepsi unutuluyor. Kocaeli Valisi’ne sesleniyoruz. Belediye başkanları bizlerin sorunlarını çözmüyorsa siz çözün. Halkanın hepsine çalışsınlar. Sadece kendine yakınların değil herkese hizmet yapsınlar.”

Haber:Osman Yürekli / demokratgebze.com.tr