Mahkemede davalı olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi yer alırken, GH Gayrimenkul ve Dumankaya inşaatta müdahil olarak hazır bulunmuşlardı.Mahkeme "eşitlik ilkesine aykırı" bulunduğu gerekçesiyle davacı lehine bu imar planı kararını bozmuştu.

Gerekli yeni düzenlemeler yapıldıktan sonra Çayırova Akse mahallesi sınırlarında olan G22b. 19a 3a-4a 4b imar planı uygulama paftasında kalan 5601, 5602, 5603 ve 5604 nolu adalarda hazırlanan ve Çayırova Belediye Meclisinin 02.02.2016 tarih ve 10 sayılı maddesi ile kabul edilen imar planı değişikliği teklifi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylanmış ve kararın bir süreti de Gökmen Mengüç imzası ile Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'ye gönderilmişti.Lakin bu İmar Planı değişikliğine itiraz bu kez CHP Çayırova Belediye Meclis üyelerinden geldi. Çayırova Belediye Meclisi bugünkü oturumunda, CHP'li Meclis üyelerinin 5601, 5602, 5603 ve 5604 nolu adalarda uygulanacak olan imar planına yapılan itirazı, Ak Partili Meclis üyelerinin oyları ile reddetti. Yani o arazi üzerinde 12 kat inşaat yapılmasını tekrar onadı.

CHP MAHKEMEYE TAŞIYACAK

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çayırova CHP İlçe Başkanı Selahattin Kaya, CHP'li Meclis üyelerinin bu karara yargı yolu ile itiraz haklarının olduğunu ve konuyu 30 gün içinde yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.

İNŞAATI KİM YAPACAK?

Kocaeli Büyükşehir ve Çayırova Belediyesi yetkililerinin "biz imar ruhsatını Dumankaya inşaat değil, Şen Piliç'e verdik" demelerine rağmen bugünkü tarih ile çektiğimiz yukardaki fotoğrafta görüldüğü gibi arazinin etrafının çevrildiği tel çitler üzerinde halen "DUMANKAYA" tabelalarının asılı bulunması "inşaatı kimin yapacağı" konusunda kafalarda soru işareti oluşturdu.