Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8. Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen Kitaba Koş etkinliğinde Hakkarili çocuklar için toplanan 900 kitap, Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 6 okula dağıtıldı. 29 adet koliden oluşan kitapların dağıtımı için Hakkari’de resmi tören düzenlenirken Kocaeli Kitap Fuarı süresince bağışlanan binlerce kitap ise önümüzdeki günlerde Hakkari’deki çocuklarla buluşacak. 

HAKKARİ’ DE RESMİ TÖREN DÜZENLENDİ
Büyükşehir Belediyesinin anlamlı çalışması kapsamında toplanan 900 hikaye ve değişik konulardaki kitapların dağıtımı için, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezinde bir tören düzenlendi. Törende İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, şube müdürleri Ayhan Turgut, A. Mecit Yılmaz ile okul müdürleri ve öğretmenler, kendi elleri ile öğrencilere kitap dağıttı. Geriye kalan koliler dolusu kitap, 6 okulun müdürlerine teslim edildi. Kitapları alan öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.    

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kitaba Koş etkinliğinde elde edilen ve kullanılmak üzere Hakkâri’ye gönderilen kitaplardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Durgun, burada temsili olarak kitapları öğrencilere dağıttıklarını belirterek "Bu kitapları 6 okulumuza dağıtacağız. Kitabın hayatımızdaki önemi üzerine tüm toplumun bu hassasiyetinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Türkiye’nin başka ucundan buraya kitabın öneminden dolayı bu kampanyanın düzenlenmesi, kitapların gönderilmesi ve emek verilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben huzurlarınızda bu kitapların öğrencilerimize ulaşmasından dolayı valimiz Canbolat’a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve kitap hediye eden halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOCAELİ KİTAP FUARI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 8. Kitap Fuarı 14-22 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Fuara 705 bin ziyaretçi katılırken bu rakam Türkiye çapında düzenlenen kitap fuarlarındaki en fazla katılım sayısı oldu. Fuar kapsamında ayrıca 15 bin yazara ait 1 milyon 50 bin kitap satıldı.