Türkiye’nin yıllardır ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörü sürekli hedef büyütüyor. Üretiminin yüzde 80’lik bölümünü ihraç eden sektör yılı 23 milyar dolar ihracat geliriyle kapatmayı hedefliyor İhracat ve üretim anlamında sektörün kilit oyuncularından Hyundai de yüzünü ihracat pazarlarına çevirmiş markalarımızdan. 

ÜRETİMİN 20. YILINI KUTLAYACAK 
Türk pazarına 1990'da giren ve 1997'de İzmit fabrikasında üretime başlayan Hyundai Assan, üretiminin 20’nci yılını doldurmaya hazırlanıyor.  İlk kez 2002 yılında ihracata başlayan Hyundai, ihracat serüveninde toplam 1 milyon aracı yurt- dışına göndererek neredeyse dünyanın tüm ülkelerinde satış gerçekleşti. 

İHRACAT 4.500 ADETLE BAŞLADI 
Markanın ihracatta geldiği seviye aynı zamanda üretim kapasitesi olarak da fabrikanın ulaştığı noktayı gösteriyor. İhracata başladığı ilk yıl, 4 bin 500 adet ihracat yapan ve Türkiye’ye 20 milyon dolar gelir kazandıran Hyundai artık bu ihracatı bir haftada gerçekleştiriyor ve yılda 2 milyar dolar kazanç sağlıyor. Geçen 14 yıllık süre içinde yatırımlarını sürekli artırarak kapasitesini 245 bin adede çıkaran Hyundai Assan, İzmit fabrikasında ürettiği i10 ve i20 modelleriyle 2015 yılında 201 bin 276 adet aracı ihraç etti. 

SON DERECE GURURLUYUZ
Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “Üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederek Türk otomotiv sanayinde en çok ihracat gerçekleştiren firma olduk. İhracatını yaptığımız 1 milyonuncu araç, bir Hyundai i20 oldu. Hong Kong, Yeni Zelanda ve Güney Amerika gibi ihracata yeni başladığımız pazarlardan olan Karayipler’deki Martinique’ye gönderildi. 14 yılda bu başarıya ulaşmaktan ve ayrıca ülke ekonomisine her yıl daha da büyük katkıda bulunmaktan dolayı son derece gururluyuz” dedi. 

SAATTE 39 ARAÇ
Hyundai Assan İzmit Fabrikası yeni model yatırımlarıyla daha da büyümeyi hedefliyor. Tüm bölge için üretilip ihraç edilen i10 ve i20 modeliyle Hyundai Motor Company’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan fabrika büyük bir önem taşıyor. Bugüne kadar 1 milyonun üzerinde araç üreten İzmit fabrikasında saatte ortalama 39 araç üretilirken günlük üretim 838 adet olarak gerçekleşiyor. 

HEDEF 2 MİLYAR DOLAR
Artan kapasite ve modellerle birlikte Hyundai, yıllık 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek gelirini 100 katına çıkardı ve Türkiye’nin cari açığının daha fazla artmaması için önemli katkı yapan firmalardan biri oldu. Fabrika, 2016 yılında 226 bin 500 adetlik ihracat rakamına ulaşarak bu yılki geliri 2 milyar doların daha da üstüne yükselmeyi hedefliyor.