Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kocaeli Bilim Merkezi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ‘’Endüstri 4,0” laboratuvarları faaliyete geçirildi. Bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi hedefleyen atölye çalışmaları yediden yetmişe her yaş gurubuna hitap ediyor.

KENDİ UÇAK YAZILIMIMIZI SAĞLAYABİLMEK İÇİN
“Endüstri 4,0”stratejik planında amaç; uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmek. Bu proje ile amaçlanan sanayi 4,0 ruhuna uygun kendi uçak yazılımımızı, kendi savunma sistemimizi rekabet gücü yüksek akıllı üretim sistemine sahip fabrikaları yapabilmek için gençleri en temelden bu sisteme adapte etmek sağlanabilecek.

HER YAŞ GURUBU İÇİN AYRI ATÖLYE
Sanayi 4,0 devrimi kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kocaeli Bilim Merkezi’ne laboratuvarlar kuruldu. İlköğretim, ortaöğretim, üniversite ve yetişkin gurupları için ayrı ayrı düzenlenen atölyelerde katılımcılar yazılım ve kodlama öğrenerek kendi akıllı sistemlerini gerçekleştirebiliyor, 3D tarayıcı ve yazıcılarla kendi tasarımlarının çıktılarını alabiliyor.

ARAÇ VE GEREÇLERİ KOCAELİ BİLİM MERKEZİ KARŞILIYOR
Sanayi 4,0 laboratuvarı için tüm ekipmanlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanıyor. Öğrenciler eğitimde kullanılan bu yeni teknolojilerden hiçbir ücret ödemeden yararlanabiliyor. 

RANDEVU ALMAK GEREKİYOR
Birden fazla kurulan laboratuvar çalışmalarına katılmak isteyenlerin 0262 325 75 59 No’lu telefondan randevu almaları gerekiyor.