Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime katkı sağlamak için hayata geçirdiği Bilgievleri, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde bugüne kadar 30 bin 900 adet kitap okudu. 7-14 yaş arasındaki ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin faydalandığı 15 Bilgievindeki kütüphanelerde sayısı her geçen gün artan kitap sayısı ise 80 bini buldu.
 
YILDA 6 SAAT KİTAP OKUYORUZ
Ülkemizde günde 6 saatimizi televizyona, 3 saatimizi ise internete ayırırken, kitap okumaya yılda ancak 6 saat vakit ayırıyoruz. TÜİK verilerine göre ulaşılan bu oranlar, bir günde televizyon ve internete ayırdığımız vakti bir yılda bile kitap okumaya ayırmadığımızı gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin başta maddi durumu yetersiz aileler olmak üzere bütün ilköğretim öğrencilerine eğitim konusunda yardımcı olmak, onların sosyal ve kültürel becerilerini geliştirmek için hayata geçirdiği Bilgievleri, bu verilerin tam tersine kitap okumayı teşvik ediyor. 
 
80 BİN KİTAP VAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgievleri, kent genelindeki 15 hizmet binası ile faaliyet gösteriyor. Her Bilgievinde çocuklara yönelik kitapların yer aldığı kütüphane bulunuyor. Kitap okumayı özendirici etkinliklerin düzenlendiği Bilgievlerinde, öğrenciler toplam 80 bin kitabın bulunduğu kütüphanelerden, istedikleri kadar kitap okuyabiliyor.
 
EVLERİNE GÖTÜREBİLİYORLAR
Kütüphanelerden faydalanan öğrenciler, istedikleri kitapları evde okumak için de alabiliyor. Ayrıca Bilgievlerinde bulunan veli kütüphanesinde, yetişkinlere yönelik kitaplar bulunuyor. Veliler de çocukları dersteyken kütüphanede kitap okuyabiliyor. Böylece aileler hem çocuklarını yalnız bırakmıyor, hem de kitap okuma alışkanlığı elde ediyor. Öte yandan Bilgievlerinde Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce gibi bilgi destek programları uygulanırken sosyal ve kültürel etkinliklerle öğrencilerin yanında olunuyor.