Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü “organ bağışı ve akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı” konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için Dilovası Belediyesi önünde stand açtı. Özellikle öğrencilerin ve gençlerin bilinçlenmesi için açılan standa Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ve AK Parti Dilovası İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ile belediye meclis üyeleri Cemil Daşdemir, Recep Laç ile Halit Ekici’de katıldı.

TÜM DÜNYA’DA ÖNEMLİBİR SORUN

Açılan stand ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin; “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz için de ciddi bir sorun olan etkisiz, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının giderek artması, bu konuda yaşanan sorunlara daha ciddi yaklaşılmasını bir zorunluluk haline getirmiştir. Alınan doğrudan önlemler yanında, dolaylı önlemlerden biri olarak “Akılcı İlaç Kullanımı” uygulamaları devreye sokulmuştur. Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre, ilaçların % 50′sinden fazlası uygun olmayan şekilde reçetelenmekte, temin edilmekte veya satılmaktadır. Tüm hastaların yarısı da ilaçlarını doğru şekilde kullanamamaktadır.”dedi.

ÇOK SAYIDA HASTA ORGAN NAKLİ BEKLİYOR

Dr. Şirin, Organ Bağışı konusunda da şunları söyledi: "Bilindiği üzere organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, son dönemde organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumaktadır. Bu nedenle farkındalık oluşturmak amacıyla Dilovası İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz.”dedi.

TOLTAR VE AKBULUT DESTEK VERDİ

Açılan standta Dilovası İlçe Sağlık Müdürü Dr. Vanda Şirin’den organ bağışı ve akılcı ilaç ve antibiyotik kullanımı hakkında bilgiler alan Başkan Toltar ve Başkan Akbulut ile beraberindekiler düzenlenen çalışmaya destek vererek organ bağışı konusunda destek verdiler.

ORGAN BAĞIŞI BEKLEYEN İNSANLARIMIZI UNUTMAMALIYIZ

Organ bağışı konusunda açıklamalarda bulunan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İnsanlığa faydalı olmanın en güzel ve en etkili yollarından birinin organ bağışında bulunmaktan geçmektedir. Bu konuda toplum olarak bir takım ön yargılarımız var. Sağlık birimleri ve din adamlarımız tarafından vatandaşlarımıza organ bağışının öneminin çok iyi işlenmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın organ bağışı konusuyla ilgili görüşü organ naklinin caiz olduğu yönündedir. Zaruret halinde her türlü sakıncalı şeyin helal kılındığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekmektedir. Bir insanın hayatı organ bağışına bağlıysa kişiye organ nakli yapılabilir. Vatandaşlarımıza organ bağışının dini boyutunun vatandaşlarımıza güzel bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Ülkemizde organ nakliyle sağlığına kavuşmayı bekleyen insanlarımızı unutmamamız gerekiyor. Organlarını bağışlayarak organ nakli bekleyen insanlarımıza bir yaşam umudu veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğümüzü de bu konudaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz” dedi.