Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova’da faaliyetlerini sürdüren Türk Traktör ve Kubota Traktör Fabrika satış ile servis merkezlerini ziyaret ederek çalışanlarla bir araya geldi. Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de eşlik ettiği ziyaretlerde firmaların yöneticilerinden piyasanın yanı sıra verilen hizmetlerin boyutları hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, birliktelik sonrası yaptığı açıklamada, “Bir ülkeye duyulan güvenin en önemli göstergesidir bu tarz yatırımlar. Bir şehre yatırım yapmak güvenin en önemli unsurudur ama buda tek başına yetmez. Şehrin altyapısı, üst yapısı, yolları, lojistik hatları ve elbette insan kaynakları bunun olmazsa olmazlarıdır” dedi.

KOCAELİ, SANAYİ VE YATIRIMIN BAŞKENTİDİR
İnşaat ve tarımsal sektörünün ihtiyaçlarını karşılamada yüksek teknoloji ürünü iş makinelerinin öneminin varlığına değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yeni iş makineleri tesislerinin Marmara Bölgesi’nde son teknoloji ürünleriyle ve servisiyle ülkemizin her yerine hizmet edeceğinden dolayı memnuniyet duyuyorum” diyerek açıklamasını sürdürdü. Türk Traktör’ün 25.000 m² alana kurduğu doğrudan satış ve servis hizmeti sunan iş makineleri tesisinin üçüncüsünü ve Kuboto’nun da kentimizde ki montaj ve satış merkezini gezen Başkan Karaosmanoğlu, “Yatırımların kentimize gelmesinde her şeyinin yerli yerinde, her şeyinin tamam olması gerekir. Kocaeli, Türkiye’de her alanda yatırım yapılacak dört dörtlük bir şehirdir. Kocaeli, Türkiye’nin Sanayi Başkentidir. Bugün görüyorum ki, şehrimizin imkânları, yatırımcıya sunduğu fırsatlar ve çalışma hayatındaki siz değerli vatandaşlarımıza, emekçilere sunduğu imkânlarla bir dünya kentidir” diyerek açıklamasını sürdürdü.

ÇOK ÖNEMLİ BİR VAZİFEYİ İFA EDİYORLAR
Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada bu yatırımların önemli olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’de modern tarımın ve inşaat sektörünün gelişmesine katkı sunan her kuruma çok teşekkür ediyorum. Bütün çalışanları, idarecileri, işçileri, mühendisleri, teknisyenleri, satış sorumluları, ülkemize sunduğunuz katma değerle çok önemli bir vazife ifa ediliyor. Bu nedenle; İşçisine, mühendisine, aşçısına, genel müdürüne ve herkese teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerine sonlandırdı. Başkan Karaosmanoğlu her iki kurumunda üretim ve servis alanlarını gezdi.