Geride bıraktığımız yıl gerek ülkemiz ve gerekse bölgemiz adına önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Ülkemizin her alanda büyük bir atılım sürecine girdiği son yıllarda, bölgemizde bu olumlu gelişmelerden nasibini almış ve ulaşım sağlık, eğitim ve altyapı başta olmak üzere, birçok önemli yatırımlar halkımızın hizmetine sunulmuştur. Bizler de yerel yönetimler olarak, ilçemizin her alanda modern bir kent olması için, halkımızla hep birlikte çalıştık ve bundan sonra da çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz.

İLÇEMİZE DEĞER KATAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Geride bıraktığımız yaklaşık 14 yıllık sürede altyapısıyla,  üstyapısıyla, belediye hizmet binasıyla, modern kent meydanıyla, bütün bölgeye hizmet veren devasa hastanesi ve sağlık merkezleriyle, doğalgaz çalışmaları tamamlanmış, köprü, altgeçit, üstgeçit ve yollarıyla trafik sorunu çözülmüş, her yaştan her kesime hizmet veren sahili, mesire alanları, binlerce çocuğumuza hizmet veren bilgi evleri, bizlere Allah’ın emaneti olan engelli vatandaşlarımız için kurulan Engelliler Merkezi, adeta sosyal bir yaşam merkezi olan kültür merkeziyle ve ülkemizin bütün güzelliklerini barındıran sosyal ve kültürel etkinlikleriyle fark oluşturan bir yaşam merkezi hayaliyle bu güne kadar hayal dahi edilemeyen birçok projeyi ilçemize kazandırmanın haklı gururunu  yaşıyoruz. Sporda bir marka haline gelen Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübümüz 2017 yılında Türkiye Genç Erkekler Kros Ligi’ni güçlü rakibi Fenerbahçe’nin önünde şampiyon olarak tamamlayıp göğsümüzü kabarttı. Yine karate branşında başta Eray Şamdan kardeşimiz olmak üzere genç karatecilerimizle ulusal ve uluslararası arenada birçok önemli başarıya imza attık. Spora ve sporculara desteğimiz bundan sonra da devam edecek.

Bu duygu ve düşüncelerle, 2018 yılının insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileklerimle  tüm halkımızın yeni yılını kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler temenni ederim.

 

     Şükrü Karabacak

     Darıca Belediye Başkanı