Dilovası Belediyesi’nde 30 Ekim Pazartesi günü taşeron işçiler belediye binasına gitmiş, birlikte fotoğraf çektirmişti.

Fotoğraf servis edildiğinde işçilerin belediyeyi bastığı, maaşlar hesaplarına yatana kadar da iş bıraktıkları ifade edilmişti.

Belediye işçilerinin 3 aylık alacaklarının olduğu da kaydedilmişti. Konu hakkında Dilovası Belediyesi’nde bir açıklama geldi. Ali Toltar, “Belediyeyi bastılar” ifadesine takmış kafayı, yalanlama açıklaması da buna gelmiş.

Onun dışında maaşların geciktiği, sıkıntılar olduğu aşikar.

Toltar, sıkıntıyı çözmek için konuyu en üst makamlara taşıdığını dile getiriyor açıklamasında, Dilovası’na hizmet aşkını kimsenin engelleyemeyeceğini de sözlerine ekliyor!

Diğer yandan ise Dilovası Belediyesi’nde örgütlü DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Vedat Küçük de bir baskın olmadığını doğruladı ancak işçileri kendisinin durdurduğunu, cuma gününe kadar maaşlar yatmazsa iş bırakma eylemine gidileceğini söyledi. 

İşte Başkan Toltar'ın yaptığı o açıklama:

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "İşçiler Dilovası Belediyesini bastı" şeklindeki iddiaların yalan olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: Önceki gün ise bu yaşanan sorunları konuşmak üzere DİSK Kocaeli Sendika Şube Başkanı Vedat Küçük tarafından belediyeye çağrılan bir grup arkadaşımız ile yapılan görüşme sonrası çekilen resim sonrası bu gelişmeyi "Belediyeyi bastılar" şeklince çirkince bir üslup ile ele alan bazı yayın organları içlerinde ki Dilovası düşmanlığını ortaya koymuşlardır. Bu yapılan saygısızlık önce Dilovası'na ardından Dilovası belediyesine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.

Malum bir süredir OSB'lerde alınan emlak vergilerinin belediyelerden kaldırılması sonrası belediye olarak içine düştüğümüz zor durum karşısında özellikle işçi maaşları konusunda bir takım sıkıntılar çektiğimiz doğrudur. Ancak belediye olarak çalışan arkadaşlarımızın fazla mağduriyet çekmeden maaş sorununu çözmek için ekibimle birlikte sürekli çalışıyoruz. İşçimizin alınterinin karşılığını alması evlerine ekmek götürebilmesi için fedakarça yaptıkları hizmetlerin karşılığını vermek en doğal görevimizdir. Çalışan arkadaşlarımızın maaşlarında yaşanan aksamaları en kısa sürede çözmek için konuyu en üst mercilere kadar taşımış bulunmaktayız.'dedi